keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Vellamoiden eskareiden käsityöprojekti

 ”Esiopetuksessa harjoitellaan käsitöiden tekemistä ja erilaisten työvälineiden käyttöä. Lapsia innostetaan käsitöiden tekemiseen. Lasten kanssa kokeillaan sekä kovien että pehmeiden materiaalien käyttöä ja opetellaan niiden käsittelyssä tarvittavia tekniikoita ja perustaitoja. Lapsia rohkaistaan suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia käsitöitä mielikuvituksensa ja omien taitojensa puitteissa yhdessä toisten kanssa. Lapset suunnittelevat ja valmistavat opettajan ohjauksessa myös pitempikestoisen käsityön. Työskentelyssä voidaan hyödyntää paikallisia tai lapsiryhmän taustoihin liittyviä käsityöperinteitä.”

(https://www.kajaani.fi/tiedostot/esiopetussuunnitelma-kajaanin-kaupunki/)

 

Ryhmämme seinillä on ollut tunnekasvatuksen tukena emojeista tehtyjä tunnemittareita. Tunnemittarit ja niiden emojikuvat olivat hyvin kiinnostavia ja sieltä nousikin meidän tämän kauden käsityöprojektin aihe; emojitunnetyynyt. Käsitöitä tehtiin innolla, osa halusi tehdä kasvot myös tyynyn molemmille puolille.


 


Teimme ne tällä tavalla:

1.     Valitse kuvista emoji tyynyä varten. Voit myös suunnitella oman emojin.2.     Piirrä emojin ilmeen kaavat paperille, leikkaa irti.  3.     Valitse minkä värisestä huovasta teet kasvot/tyynyn.
4.     Valitse minkä värisistä huopapaloista teet emojin ilmeen.5.     Piirrä pyöreän muotin ja kaavojen avulla valitsemillesi huopapaloille tyynyn (huom. 2 palaa) ja ilmepalojen ääriviivat. Leikkaa irti.
6.     Liimaa ilmepalat toiselle tyynyn puoliskolle.
7.     Valitse puuvillalanka.
8.     Aseta tyynyn puoliskot vastakkain, ompele neulan ja puuvillalangan avulla kunnes käden mentävä aukko jäljellä. Täytä tyyny ja ompele loppuun.


 

Mukavia ompeluhetkiä toivotellen: Vellamoiden eskarit ja opet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti