keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Lukuterveisiä Karusellin eskareilta!

 

Meidän ryhmässämme luetaan kirjoja päivän eri hetkissä. Eskarit ovat hyvin innostuneita kirjoista ja lukemisesta sekä lukemaan oppimisesta. Osa lapsista lueskelee mielellään itse kirjoja, kun taas toiset pyytävät aikuista yhteiselle lukuhetkelle. Haluamme innostaa lapsia kirjojen maailmaan ja tuoda erilaisia toimintatapoja ja virikkeitä lukuhetkiin. 

 

Teimme viime syksynä eskareiden kanssa lukukaverit, joita voi silitellä, puristella, rapsutella ja hoivata lukuhetkissä. Lukukaveri on villalangasta tehty tupsu, jossa on nyöri ripustuslenkkinä. Tekniikat ovat yksinkertaisia ja niissä on helppo kokea onnistumisen elämyksiä. Osa lapsista jatkoi työtä valmistamalla pipon kaverukselle. Lukukaverit ovat olleet syksystä lähtien käytössä ja niistä on tullut lapsille tärkeitä. 

 


Lapsilla harmitti aiemmin, kun hyvä kirja jäi kesken ja sivut sekoittuivat ennen seuraavaa lukuhetkeä. Kirjojen välistä alkoi löytyä hyvin monenlaisia paperilappusia, jotka toimivat väliaikaisina kirjanmerkkeinä. Päätimme ratkaista pulman tekemällä kaikille omat kirjanmerkit vohvelikankaasta. Harjoittelimme vohvelikankaalle pujottelua peruskuvioilla ja lapset toteuttivat myös omia kuviosuunnitelmiaan. Kirjanmerkeistä tuli todella hienot eivätkä sivut pääse enää sekoittumaan. 

 


Karusellin päiväkodin eskarit toivottavat kaikille aurinkoista kevättä ja iloisia lukuhetkiä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti