tiistai 21. maaliskuuta 2023

Moi Montessori leikkikoulun eskarista!

Kevät aurinko alkaa jo kummasti lämmittämään meitä ja pitkä ja pimeä syksy ja talvi alkaa olla ohi. Eskarivuoteen on mahtunut paljon paljon mukavia muistoja, jotka säilyvät mukanamme aina. 

Topi-siili ystävineen sekä Vahvuusvaris ovat päässeet päivittäin touhuihimme mukaan. Lisäksi olemme retkeilleet liikennepuistossa, Vuottolahden retkiluisteluradalla, Vimpelin lammella ja vaikka missä. Ja tietysti ollanhan me touhuttu myös sisällä; numerot, kirjaimet, montsatyöt, leikit yms. ovat tulleet meille ihan arkipäiväiseksi asiaksi. Eskareille yhdeksi tärkeimmäksi muistoksi varmasti jää montsa-ajan viimeiset synttärit. Osa täyttää kuusi vuotta ja toiset ehtivät täyttämään seitsemän vuotta. Synttäreitä odotetaan ja suunnitellaan koko pitkä vuosi.

Valmistelut alkavat jo kotoa, kun vanhemmat kirjoittavat tarinan lapsen vuodesta. Tarinassa vanhemmat saavat kertoa kukin tavallaan esim. uusien taitojen oppimisesta, kommelluksista ja reissuista yhdessä perheen kanssa.

Syntymäpäivänä sankari pääsee leipomaan ystäville täytekakun. Siinäpäs monta pientä pulmaa, ennen kuin kakun koristeet ovat löytäneet paikkansa. Kuinka paljon kermaa tarvitaan ja miten siitä saadaan vaahtoa? Lisäksi valittavana, millä kostuttaa kakun sekä mitä laittaa kakun väliin? Tärkeintähän tietysti on, että kuinka monta kynttilää kakun päälle tulikaan?

Kokoonnumme synttäripiirille, jossa laulamme sankarille Paljon onnea – laulun suomeksi, englanniksi ja italiaksi. Synttäripiirin keskellä on kynttilä (aurinko) sekä maapallo. Maapallon kiertäessä auringon ympäri kuluu yksi vuosi, joten eskarilainenhan saakin kiertää maapallon kanssa auringon ympäri aika monta kertaa. Aina, kun on tullut yksi vuosi lisää, luetaan vanhempien kirjoittamasta tarinasta kulloiseenkin vuoteen sopiva kohta.Synttärisankari valitsee postiljoonin, joka tuo onnittelukortin. Kortin runossa kuvaillaan ja kerrotaan koko lapsen päivähoitoajasta riimitellen ja runoillen.Jännittävin hetki on, kun saa kurkata aarrearkkuun. ”Arkussa aarre odottaa, aukaista kannen kyllä saa. Riemuita saamme varmasti, siellä on………………. piiiiiiiiiiiiiitkä lakritsi.”  VAI ONKO?

Lopuksi  ystävät saavat vuorollaan valita yhden helmen, kertoa sankarista kauniin asian ja pujottaa sen kaulanauhaan. Lopuksi kaulanauha pujotetaan sankarin kaulaan muistoksi syntymäpäivästä.
Lounaalla syntymäpäiväsankari saa valita pöytäänsä kolme kaveria. Ensin syödään tietysti maittava ruoka, jonka jälkeen herkutellaan täytekakulla. 

Näin leikkikoulun kaikki ystävät ovat päässeet viettämään tärkeää juhlapäivää.


Aurinkoista kevättä kaikille toivoo Montessori leikkikoulun eskarilaiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti