tiistai 4. huhtikuuta 2023

Kuurnan Nokkelien blogiteksti

Kuurnan Nokkelat eskarissa on ollut talven mittaan useita opiskelijoita. ( Toiveissa tulevaisuuden työntekijät ).  Viimeksi opiskelijat KAOlta toteuttivat projektin, kuusi perjantaipäivää: Leikin kehittäminen ja Herkulliset kasvikset ja ravitsemuksen  asiat.  Lasten toiveita kuunnellen opiskelijat toteuttivat Herkkupuoti -leikin.  


Lapset askartelivat ihania herkkuja myyntiin kahvilaan ja ostettavaksi  mukaan. Myytävät tuotteet hinnoiteltiin ja hinnastokin oli asiakkailla nähtävänä.  Leikki sai siivet ja kauppa on käynyt hyvin edelleenkin. Myös kaksivuotisen eskarin viisivuotiaat Vikkelät toteuttivat oman osansa ja käyvä välillä kauppaa Nokkelien tiloissa.
Vastapainoksi herkuttelulle oli Nokkelissa myös kasvisteemainen päivä maistiaisineen  ja dippeineen.  Kaikkea lapset uskalsivat  maistella ja uusia suosikkeja löytyi dipattavaksi.  Kukkakaali ja kesäkurpitsa valloitti tien vatsaan.  Kaikki tarjolla ollut meni kaupaksi. Ja vanhemmille kotiin lapset veivät viestiä toivelistaksi ostoslistaan.  Kasvisbingo oli kiva kertaus kasviksista monipuolisemmin kuin lähikaupan tarjonta.  Hedelmiä opeteltiin nimeämään ja monipuolisesti vihanneksia ja juureksia tunnistamaan.

 
Uskon, että kokemus oli kaikille innostava, sekä lapsille, henkilökunnalle kuin opiskelijoille.  Kiitos näin myös koulutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti