torstai 2. maaliskuuta 2023

Lehtikankaan päiväkodin Leinikkien eskariblogi

 Talviset terveiset Lehtikankaan päiväkodin Leinikeiltä!

Leinikkien ryhmä on yhdistetty eskari-viskariryhmä, jossa on tällä hetkellä 9 viskaria ja 13 eskaria. Lasten mielestä meidän eskarissa on ollut mukavaa leikkiminen, piirtäminen ja askartelu, se että on saanut pelata jalkapalloa ja sählyä ulkona ja sisällä. Myös uimakoulussa ja luistelemassa on ollut mukavaa. Eskarissa on opittu kirjaimia ja numeroita, joku kertoi oppineensa jo lukemaankin.

Seuraavaksi lisää kuulumisia meidän eskarin kevättalven touhuista.

Kellonajat ovat kiinnostaneet eskareita jo pidemmän aikaa. Omatekemien kellojen avulla olemme harjoitelleet kellonaikoja, ja olemme tehneet myös omia kellonaikavihkosia.
Kirjaimia, tavuttamista ja muita äidinkielen juttuja olemme harjoitelleet monenlaisten pelien ja leikkien kautta:

Taputa ja rakenna -pelissä  ”taputettiin” tavuja ja muodostettiin tavutorneja legopalikoista. Kirjainpelissä liikuttiin pelialustalla eteenpäin nopan osoittaman silmäluvun verran, tunnistettiin ja kirjoitettiin kirjaimia ja mietittiin niillä alkavia sanoja.

Laulupiirtämisen saloihin uppouduimme Lumiukko -laulun siivin:

”Pyöritän, pyöritän lumipallon pyöritän. Pyöritän, pyöritän, toisen kas noin. Pyöritän, pyöritän kolmannenkin pyöritän, lumesta kädetkin loin.

Rusinan, rusinan, napiksi rusinan. Rusinan, rusinan napiksi paan. Silmätkin rusinat, nenä pikku porkkana, suu täynnä makeaa.

Hattukin ukolla,silinteri koholla. Värinsä musta kuin talvinen yö. Luuta on kädessä, harjakset pystyssä. Lumessa kova on työ!”Pingviinejä lähdössä seikkailemaan jäälautoille.Ystävänpäivää juhlistimme koulun salissa koko talon eskariporukan voimin. Leikimme yhdessä sydänhippaa, liikuimme musiikin mukaan ja tauon aikana muodostimme eri kokoisia ystäväporukoita. Ystävyyden voima kasvoi käden puristuksella ”sähkötysleikin” voimin, ja leikimme monenmoisia leikkejä taikavarjon alla.
Koulun alku lähestyy hurjaa vauhtia. Kävimme vierailulla ekaluokassa. Ekaluokkalaiset kertoivat meille, että koulun alkua ei tarvitse kenenkään jännittää, ja että koulussa on mukavaa. Askartelimme yhdessä koululaisten opastamana ekaluokan Ystävien Aapisessa seikkailevan Aamos-hirven tai Ulla-ilveksen. Seuraavaksi odottelemme koululaisia meille vastavierailulle esikouluun. Ohjelmassa on silloin satujen lukemista ja lautapelien pelaamista. Myös yhteinen kevätretki on suunnitelmissa ennen koululaisten kesälomaa.
Liikunta eri muodoissaan on kaikkien mielestä kivaa! Tässä kuvia temppuradasta sisällä, uimakoulusta ja luistelusta. 

Aurinkoista ja ihanaa kevättä kaikille toivotellen Leinikkien eskariväki!

 

 

 

1 kommentti:

  1. Kiitos mukavasta sekä piristävästä kertomuksesta siitä, mitä tulevien koululaisten kehitykseen kuuluu.

    VastaaPoista