keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Terveiset Mäntylän eskarista!

Hei!

Meitä on täällä Mäntylän päiväkodissa tänä lukuvuonna ollut yhdeksän lapsen ”saliryhmä”, joista kuusi on esikoululaista ja kolme viskaria. Tällainen iloisen äänekäs joukko lähti syksyllä tutustumaan toisiinsa sekä tutkimaan lähiympäristöä.


Matkalla on leikitty, liikuttu, tutustuttu luontoon, opittu matematiikkaa, rakennettu luonnon materiaaleista ja kierrelty Lehtikankaan leikkipuistoja. Retkillä on tutustuttu taiteeseen sekä ihmisten tekemään että luonnon muovaamaan.



Välillä taidetta on tehty itse. On piirretty, maalattu, askarreltu, leivottu ja ommeltu.


Parasta lapsista esikoulussa on kuitenkin leikkiminen. Leikille on oltava aikaa joka päivä. Joskus leikki on suuri ja hieno rakennelma pahvitiilistä, jossa hoidetaan keppihevosia ja syötetään sammakoille ranskalaisia. Joskus leikki on itse rakennettu hyrrä, jonka pyörimisestä kisataan kaverin kanssa.


Tammikuun lopussa pääsimme uimakouluun. Sitä oli jo kovasti odotettu ja toivottu. Eikä uimakoulu tuottanut pettymystä tänäkään vuonna. Uimaopettajat olivat mahtavia ja lapsille jäi mukava sekä positiivinen muisto uimakoulu viikosta.


Uimakoulusta jatkoimme liikunnallista helmikuuta talvisiin lajeihin ja aloitimme luistelun. Ensimmäisen kerran kävimme luistelemassa Lehtikankaan monitoimitalon kentällä, jossa Junnu Hokki järjesti luistelutapahtuman. Sen jälkeen jatkoimme harjoituksia päiväkodin lähikentällä. Luistelun jälkeen helmikuu jatkuu hiihtäen.



Liikunnallista talvilomaa kaikille!

Toivottaa Mäntylän eskarilaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti