tiistai 1. maaliskuuta 2022

Aurinkoiset terveiset Lehtikankaan Leinikkien eskareilta!

 

Tänä vuonna Leinikkien yhdistetyssä eskari-viskariryhmässä on yhteensä 26 lasta, joista 16 on eskaria ja 10 viskaria. Eskarit ja viskarit toimivat pääsääntöisesti omina ryhminään, mutta välillä on kiva kokoontua isommalla porukalla yhteen liikunnan, musisoinnin tai vaikkapa juhlien merkeissä.

Leinikkien helmikuuhun on mahtunut monenmoista tekemistä. Olemme nauttineet talven riemuista ulkoillen, lumileikein, luistellen, hiihtäen ja pulkkamäessä mäkeä laskien. Hiihdon ja luistelun lomassa olemme harjoitelleet myös välineiden huoltamista ja kuljettamista.


Jänöjussin talvista mäenlaskua pääsimme seuraamaan pöytäteatteriesityksen myötä. Yhteisen esityksen jälkeen kaikki halukkaat pääsivät myös itse esittämään oman versionsa jänöjussin kommelluksista mäenlaskussa.

Leikeissä lasten omat ideat ja luovuus ovat päässeet valloilleen! Eläinlääkärileikkiin valmistuivat näppärästi lasten omatekemät ensiapulaukut tarvikkeineen, ja kotileikkiä voi leikkiä myös paperisilla itsetehdyillä kodeilla hahmoineen.


Olemme tehneet myös tutkimistyötä. Mitä tapahtuukaan, kun asetellaan kreppipaperineliöitä paperille ja kastellaan ne vedellä, arvatkaapas?

Ulkona yksi suosikkileikeistämme on jäätimanttien piilotus- ja aarteenetsintäleikki. Tässä valmistumassa uusia värillisiä jäätimantteja piilotettavaksi päiväkodin pihan salaisiin kätköihin.

Eskarilaisten näppärissä sormissa valmistuivat myös tuuheat tupsut satulinnuille talven lämmikkeeksi.

Eskarissa olemme harjoitelleet tietysti myös numeroita ja kirjaimia. Tässä matematiikkaleikkejä napeilla. Mukavinta tässä leikissä oli kun jokainen sai vuorollaan keksiä toisille laskemistehtävän herkullisen väristen nappien avulla.

Helmikuun viimeisen viikon uusi kirjain oli R. Yhdessä pähkäilemällä ja arvoitusten siivin keksimme melkoisen määrän R -kirjaimella alkavia sanoja. Lasten mielestä se oli vähän vaikea kirjain sekä sanoa että myös kirjoittaa… mutta hyvin kaikesta selvittiin!


Touhukkain terveisin, iloista ja aurinkoista kevättä kaikille toivotellen Leinikkien eskariväki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti