perjantai 26. huhtikuuta 2019

Lehtikankaan Kanervien blogiteksti


Kanervat on osapäiväeskariryhmä Lehtikankaan päiväkodissa, mutta Kanervien fyysinen tila on monitoimitalossa koulun puolella alkuopetuksen kanssa samassa aulassa. Tämä onkin mahdollistanut mukavasti myös pientä yhteistyötä koululaisten kanssa, kuten liikuntarata ulkona yhdessä ekaluokan kanssa kiertäen sekä laulu- ja lukuhetkiä.
Eskarivuosi on pian lopuillaan ja paljon on vuoteen mahtunut. Olemme keskittyneet paljon leikkiin. Syksyllä kehittelimme luokkaan ”leikin valinta seinän”. Koska tilamme on yksi luokka, piti keksiä jokin ratkaisu jolla leikkejä valitessa saimme vähän jaettua eskareita eri osiin huonetta. Tämä seinä on myös toiminut oikein hyvin. Olemme myös liikkuneet paljon. On jumpattu, retkeilty, uitu, luisteltu ja hiihdettykin oikein reippaasti.







Ryhmämme on ollut innokasta rakenteluporukkaa ja paljon on erilaisia välineitä käyttäen saatu aikaan kaikenlaisia majoja, linnoja, uima-altaita, legotaloja, örkkejä yms.




Syksyllä meidän puheissa ja leikeissä oli paljon mukana dinosaurukset, räyh. Ryhmä kiinnostui dinoista ja niinpä mm. lainasimme kirjastosta paljon dinosauruskirjoja tutkittavaksi ja rakensimme luokkamme seinälle dinomaailmankin.




Vuoden aikana maanantaisin olemme päässeet opettelemaan englantia Trishan kanssa. Englanniksi olemme opetelleet numeroita, värejä, eläimiä, viikonpäiviä, tervehdyksiä, lauluja ja paljon muuta. Onpa sieltä eskareiden mieleen kivasti englannin sanoja jäänytkin.



Pääsimme myös Italian makuun. Kajaanissa on nuorisotoimella harjoittelussa nuori italialainen Noemi, joka on ollut parina päivänä viettämässä päivää Kanervien kanssa ja samalla olemme opettaneet Noemille suomea ja hän meille italian kieltä. Meillä on ollut hauskaa yhdessä ja opimme Noemin avulla hauskoja italialaisia lauluja ja saimme nähdä palan Italiaa videoiden kautta.




Hassun hauskaa ja aurinkoista loppukevättä ja kesää kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti