torstai 2. toukokuuta 2019

Kevättervehdys Nakertajan päiväkodin Sudet –ryhmästä!

Nakertajan päiväkodin puolipäiväeskariryhmä toimii yhdessä 1.luokan kanssa samassa luokkatilassa. Olemme tällä hetkellä Kajaanin kaupungin ainoa eskari-1.luokka. Eskariryhmämme nimi on SUDET. Lapset saivat äänestää muutamista lasten ehdotuksista ryhmälle nimeä, ja eniten ääniä sai Sudet-nimi.


Ryhmässä on 10 eskaria. Toimimme osan ajasta yhdessä 1.luokkalaisten kanssa, joita on 12. Aloitamme viikon maanantaisin aina koko eskari-1.luokka yhdessä viikonloppukuulumisten vaihtamisella ja laululeikeillä. Lisäksi meillä on ekaluokan kanssa yhteisiä liikuntatunteja, kuvataidetta sekä yhteisiä yllin tunteja. Touhuilemme silloin tällöin myös yhdessä Nakertajan päiväkodin kokopäiväeskariryhmän Jalmareiden kanssa. Osan ajasta olemme kuitenkin ihan omana ryhmänämme joko omassa koululuokassa tai Nakertajan päiväkodin puolella, missä meillä on käytössä oma tila.



Eskarit muistelivat huhtikuun lopulla kulunutta eskarivuotta ja kertoivat jokainen omia mukavia muistoja eskarivuodesta. Tässäpä lasten muistoja eskarivuodesta:

”Parasta on ollut hiihtäminen ja luistelu ja jumppa. Jumpassa vesimies-leikki on ollut paras.”
”Ope on ollut kiva!”
”Uinti on ollut kivointa.”
”Oodi ilolle –konsertti oli kiva.”
”Koulun järjestämä lastenjuhla oli kiva.”
”Koulun järjestämä halloween-juhla oli kiva, koska siellä oli salissa liukumäki ja siellä pystyi roikkumaan renkaissa. ”
”Metsäretket on olleet kivoja. Me tutkittiin siellä asioita ja tehtiin semmonen hahmo kepeistä ja kivistä. ”


”Ulkoilu on ollut parasta, koska siellä pystyy olla vapaasti.”
”Kodin ja päiväkodin päivä oli kiva, koska sillon mä sain mennä käymään mun pikkusiskon ryhmään. ”
”Kodin ja päiväkodin päivänä sai kans käydä salissa, ja otettiin ne renkaat missä pysty roikkuun. Mä tein voltin ja menin kans niitten renkaitten päälle. ”
”Syksyllä me käytiin maatilalla eli Seppälän maalaismarkkinoilla ja se oli kivaa. ”
”Ja metsäretkellä oli kivaa, kun me löydettiin sieltä metsästä auton rengas. Me tehtiin siinä auton renkaassa leikisti riisipuuroa. Ja myös pinaattikeittoa, ja ku yks lapsi maistoi sitä, niin se lähti äkkiä karkuun. ”


Kohta on ikimuistoinen ja opettavainen eskarivuosi takanapäin ja kesä häämöttää jo aivan nurkan takana.  Sudet toivottavat kaikille aurinkoista kevättä ja ihanaa kesän odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti