torstai 18. huhtikuuta 2019

Lohtajan päiväkodin Mörriäisten eskariblogi

Toimintakauden alussa kyselimme lapsilta, mitä he haluaisivat tehdä/oppia eskarissa. Ja tällaisia vastauksia saatiin: osata olla toiselle kiva kaveri, osata odottaa omaa vuoroa, leikkiä sisällä kotista, pelata Afrikan tähteä ja Inkan aarretta, käydä metsäretkellä, käydä kirjastossa, kesällä kerätä kukkia ja syödä mansikoita, käydä jumpassa, kiipeillä kiipeilytelineessä, luistella, hiihtää, tehdä savitöitä, askarrella lehmiä ja koiria, tehdä yllätys isälle ja äidille, oppia kirjaimet, oppia kirjoittamaan, harjoitella lukemaan, oppia kellonajat ja oppia kuukaudet ja vuodenajat. Näistä asioista monta on tehty ja opittu ja joitakin vielä harjoitellaan.

Kevään kynnyksellä juttelimme, mikä eskarissa on ollut mukavinta ja näytti siltä, että leikkiminen, ulkoilu, pihaleikit ja jumppa ovat olleet parasta aikaa eskarissa! (Esim kavereiden kanssa juttelu ja leikit, juoksukisat, hippa, jalkapallo, polttopallo, kirkonrotta, jääkiekko, uimakoulu, retket metsään ja leikkipuistoon, laulaminen ja lautapelit) Lasten suusta kuuluu totuus J
Lapset kertoivat oppineensa eskarivuoden aikana monenlaisia taitoja: auttamaan kaveria, jos hänellä on paha mieli, maistelemaan ruokia ja syömään, napsuttamaan ja viheltämään, tekemään kynä- ja väritystehtäviä ja jopa lukemaan.





Mörriäisten ryhmässä on sadutettu paljon eskarivuoden aikana. Lapset ovat kertoneet itsekeksimiään tarinoita valmiista kuvista tai omista piirroksistaan. Kuvassa Iidan pääsiäissatu.



Turvakasvatustuokioilla on opeteltu ja harjoiteltu mm kolmen kohdan sääntöä, jos jokin tilanne tai kosketus tuntuu pahalta.



Eskareilla on ollut käytössä Askelettain –ohjelma, jonka avulla harjoitellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Lapset tekivät tunnemittarit.



Lapset harjoittelivat koodaamista Bee-Bot –ohjelman avulla.



Iloista ja aurinkoista kevättä J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti