tiistai 25. huhtikuuta 2023

Tervehdys Seminaarin päiväkodin Katajat-ryhmästä!

 Ryhmässämme on 22 veikeää eskaria ja toimimme yleensä kahdessa pienryhmässä eskariaikana. Lapset saivat syksyllä keksiä pienryhmälleen nimiehdotuksia, joista äänestämällä valittiin ryhmille nimet. Ryhmien nimet ovat Pandat ja Sateenkaaret. 

Aivan syksyn alussa eskarilaiset aloittivat ompelemaan kynäpenaaleja omia puukyniä varten. Sateenkaarilla heräsi kiinnostus hevosiin ja he toteuttivat keppihevosprojektin syksyn ja alkutalven aikana. Ryhmä vieraili myös Kylmän tallilla. Katajat kävivät luistelemassa jäähallilla 4 kertaa sekä muutaman kerran Seminaarin kentän jäällä. Talvella olemme hyödyntäneet lähiympäristöä talvisessa liikunnassa, olemme käyneet hiihtämässä kauniissa Ämmänpuronpuistossa, Seminaarin kirjastonmäen laduilla sekä Seminaarin piha-alueella. Kävimme myös Ellin kukkuloilla mäenlaskussa koko porukalla. 
Helmikuussa vietettiin 112-päivää ja saimme paloauton vierailulle päiväkodin pihalle. Helmikuussa tutustuttiin myös Kalevalan tarinaan. Se kiinnosti kovasti eskareitamme ja aikaansai paljon pohdintaa Kalevalan henkilöistä erityisesti Sammosta. Yhteistyönä koko ryhmä toteutti kierrätysmateriaaleista Ihmekone Sammon. Ryhmässä järjestettiin myös vanhojen tavaroiden näyttely.

Maaliskuun viimeisellä viikolla eskarit saivat ilmoittaa oman pehmolelunsa yöeskariin. Lapsille kerrottiin, että eskarin aikuiset huolehtivat pehmoista yön ajan. Seuraavana aamuna eskarit saivat kuulla, miten pehmojen yö oli sujunut. Osa pehmoista oli nukkunut yönsä hyvin, mutta osa oli keksinyt yön aikana kaikenlaisia kepposia. Osa pehmoista oli pistänyt aamulla pystyyn diskon, jonka myötä eskareiden perjantaipäivä jatkui pyjamabileiden merkeissä.Viime viikolla lapset innostuivat omien pehmojen suunnittelemisesta ja ompelemisesta. Lapset ompelivat mm. Among Us -hahmoja, eri eläimiä, hedelmiä ja kasviksia ja Emoji-hahmoja.

Ryhmässä odotetaan innokkaasti kevättä ja tulevia retkiä metsään ja lähiympäristöön. Iloista kevättä kaikille! 

Terveisin Seminaarin päiväkodin Katajat


1 kommentti:

  1. Aivan ihania, lasten luovuutta, omatoimisuutta ja tunnetaitoja vahvistavia puuhia. Niin kivaa ja turvallista yhdessä tekemisen meininkiä 🥰

    VastaaPoista