keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Pikku-Ketun eskariblogi

 

Pikku-Ketun päiväkodin integroidussa eskariryhmässä on 12 eskaria ja 1 viskari. Ryhmämme nimi on Hemulit. Aloitimme syksyllä toisiimme tutustumisen ja ennen kaikkea uuteen eskariopettajaan tutustumisen. Arkeemme on mahtunut eskaritehtäviä, uimakoulu, retkiä, kouluun tutustumista, kaveritaitojen harjoittelua, sääntöjen laatimista ja niiden noudattamista, salijumppia ja joulujutut.



Kyselimme lapsilta, mistä asioista he ovat tykänneet eskarissa:

”kun mennään jumppasaliin”, ”tykkään eskaritehtävistä, erityisesti matikasta”,

”lukimat tehtävät on mukavia”, ”tykkään piirtää ja leikkiä”, ”uimahallissa käyminen oli tosi kivaa”, ”kun on kavereita ja saa leikkiä”

Joulun ja uudenvuoden viettämisen jälkeen palasimme taas tuttuihin rutiineihin. Ennen joulua aloitimme Etsivä Johtolanka-projektin, jossa päiväkodillamme liikkuu salaa mystinen Etsivä Johtolanka, joka huomaa kaikkea kummallista ja pitää tarkkaa silmää toiminnastamme. Hän lähettää meille kirjeitä, kun huomaa jotain ja antaa tehtäviä. Aluksi hän antoi meille tehtäväksi kerätä hyviä tekoja, joista muodostui hyvien tekojen tähtiä. Hyviä tekoja olivat mm. autoin kaveria hanskoissa, pidin pienelle ystävälle ovea auki, annoin kaverille ulkona lelun, olin kohtelias ja auttavainen opelle, sovittiin riita ja pyydettiin anteeksi.





Viimeisin outo juttu oli leikki/nukkarihuoneesta löytyneet leivänmurut.



Tammikuussa olemme tutustuneet talvilintuihin askartelun ja lintukirjan merkeissä. Lintuaskartelu osoittautui pidemmäksi projektiksi, jota pystyi tekemään myös iltapäivisin. Askartelussa siis kieritetään lankaa kartonkilinnun ympärille, josta myöhemmin tehdään tupsu.



Salijumpat meillä onnistuvat perjantaisin Huuhkajanvaaran isossa salissa. Olemme olleet erilaisia hippaleikkejä, nopeusleikkejä, temppuratoja ja viestileikkejä. Viimeisimpänä olemme pelanneet sählyä useampana kertana.




Pikku-Ketun päiväkodin ympäristö on hyvää retkeilyaluetta Vimpelin lampineen, jossa olemme käyneet retkellä ja leikkimässä.




Eskarissamme tuli eskaripäiviä täyteen 100, jota juhlimme lasten toivomilla leikeillä ja tekemisellä. Edellisenä päivänä kävimme lasten kanssa yhdessä ostamassa herkkuja juhlaa varten. Leikeiksi valikoitui salileikit, lattia on laavaa, pelit isolta näytöltä ja tuolipiiri. Juhlan lopussa tietenkin herkuista nauttiminen. Tästä on hyvä jatkaa talviurheilun merkeissä luistellen ja hiihdellen ja lopulta kevättä kohti. Hyvää eskarin viimeistä puoliskoa kaikille toivottavat Pikku-Ketun eskarit!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti