tiistai 24. tammikuuta 2023

Otanmäen päiväkodin eskariblogi

 Metsätähdet eskarissamme on tänä vuonna seitsemän eskaria. Toimimme eskariajan Otanmäen koulun tiloissa 1-2 luokan vieressä. Olemme klo 9-12 koulun puolella ja siirrymme sitten päiväkodille. Neljä lasta tulevat eskariin linja-autoilla, he kulkevat Vuottolahden ja Kytökosken suunnasta.

Alkusyksyllä toiminta painottui eskarien toiveesta lähimetsän ja urheilukentän ympäristössä toimimiseen ja oppimiseen. 




Olemme osallistuneet 1-2 luokan kanssa Otanmäen koulun itsenäisyyspäivän juhlaan ja joulujuhlaan. Harjoittelimme usean viikon ajan 1-2 luokan kanssa musiikkitunnilla kuoroesityksiä. Juhlaesitykset onnistuivat tosi hienosti. Olemme lisäksi 1-2 luokan kanssa pelattu salissa toiminnallista peliä. Yhteistyö jatkuu 1-2 luokan kanssa kevätkaudella kuukausittain erilaisilla toiminnoilla.

Vuolijoen eskareitten kanssa olemme tehneet teams- tapaamisia. Lapset itse miettivät teemoja tapaamisiin. Syksyllä kävimme Vuolijoen päiväkodin kanssa teatteriretkellä Kajaanissa.



Tällä viikolla olemme Vuolijoen eskareitten kanssa käyneet yhteisellä bussilla Kaukaveden vesiliikuntakeskuksessa. Lapset jännittivät kovasti retkeä mutta nyt ovat rohkeita ja innokkaita uimakoululaisia. Samaa kyyditystä ovat hyödyntäneet päiväkotiemme muut ryhmät tutustumalla luisteluhalliin, taidemuseoon, pulkkamäkeen.




Eskarit ahkeroivat lokakuussa pehmolelut. He suunnittelivat työn ja materiaalit, ompeleminen vei aikaa mutta lopputuloksena lapset saivat upeita töitä. Lapset olivat ylpeitä pehmoleluistaan ja heidän mielestä ompeleminen oli helppoa.



Ryhmässämme käytetään lähikirjastoa ahkerasti. Sanavarastoa ja kertomisen taitoa kartutetaan kirjojen lisäksi erilaisilla toiminnallisilla leikeillä ja peleillä. Tavuttelu ja riimittely on hauskaa puuhaa. Lapset kertovat eri tapahtumista omia kokemuksiaan. Tabletilla teemme monenlaisia kuvakollaaseja eri aiheista.



Täällä Otanmäessä eskari etenee talviurheilulajien parissa, hiihtolatu ja luistelukaukalo löytyvät ihan tuosta vierestä. Vauhdikasta talven jatkoa teille kaikille lukijoille.


 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti