tiistai 22. marraskuuta 2022

Päiväkoti Menninkäisen Eskariblogi

Vietimme eskareiden kanssa Metsämörri- ja luontoviikkoa syyskuussa 19.9.-23.9.2022.

Viikko alkoi metsäteatterilla "Satu Metsämörristä” päiväkodin lähimetsässä, jossa Metsämörrin tarina alkaa Metsämörrin syntyessä ja kasvaessa metsässä ystävällisten ja avuliaiden metsäneläinten sekä läheisessä mökissä asuvien lasten kanssa.Metsäteatterin jälkeen lähdimme metsään leikkimään ja rakentamaan Metsämörrille majoja ja nuotiopaikkaa ja suunnittelemaan, millaista ruokaahan se Metsämörri syö. Aivan kuin metsän eläimet olisivat tienneet meidän leikeistämme, sillä tikka ja leikkisät oravat seurasivat touhujamme uteliaina.

Metsässä eskarilaiset tekivät myös luonnonmateriaaleista omat muotokuvansa ja leikit jatkuivat Metsämörri-teemalla erilaisten majojen parissa.

Päiväkodilla keskustelimme yhdessä Suomen metsän eläimistä ja niiden tavoista ja tutustuimme myös eläinten erilaisiin pesäkoloihin ja elinympäristöihin.

Metsämörri -viikko huipentui sitten perjantaina päiväkodin lähimetsässä lauluhetkeen, johon yllättäin saapui myös Metsämörrin serkku Metsäpörri, tuoden terveiset metsänväeltä. Lauloimme yhdessä lasten toivomia eläinlauluja ja lapset soittivat luonnonsoittimilla (kivillä, kävyillä ja oksakapuloilla) Metsäpörrille, joka oli hieman päästä pyörällä mutta iloinen lasten lauluista. 😊

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti