torstai 1. joulukuuta 2022

TERVEHDYS NAKERTAJAN PÄIVÄKODIN KANERVAT-ESIOPETUSRYHMÄSTÄ!

Eskarivuosi on kohta puolessa välissä, ja sen kunniaksi Kanervien eskarit saivat kertoa omia kohokohtiaankuluneesta eskarisyksystä. Muistin virkistämiseksi katselimme eskareiden kanssa eskaritouhujen kuvia älytaululta, ja lapset saivat kertoa, mitä kaikkea mukavaa ja mieleenpainuvaa syksyn aikana on tapahtunut.

Eskarit ovat tutustuneet syksyn aikana luonteenvahvuuksiin, ja tähän mennessä ryhmässä on harjoiteltu ystävällisyyttä, ryhmätyötaitoja ja sinnikkyyttä. Ryhmässä on käytössä helmipurkki, johon lapset saavat laittaa vahvuushelmen aina, kun ovat kyseistä vahvuutta ryhmässä toteuttaneet. Kun purkki täyttyy, lapset saavat ehdottaa ryhmän yhteiseksi palkinnoksi jonkin mukavan tekemisen, jonka jälkeen jokainen saa äänestää itselleen mieluisinta tekemistä. Ensimmäinen vahvuuspalkinto syksyllä oli lasten suunnittelemat juhlat, joissa oli discoilua ja herkuttelua. Juhliin sai myös pukeutua hienosti.
Eskareiden mielestä leikkiminen on ollut tosi kivaa! Etenkin erilaiset rakenteluleikit ovat olleet ryhmässä suosittuja. Esimerkiksi geomageista on ollut mukavaa rakennella pyramideja ja miniukkoja. Alla olevaan kuvaan on rakennettu legoista Pokemonien koti.Lelupäivät ovat myös olleet lasten lempparijuttuja. Kanervissa ei ole säännöllistä lelupäivää, vaan lelupäivää vietetään aina silloin tällöin. Lelupäivät ovat niin suosittuja, että lapset äänestivät vahvuushelmipurkin täyttymisen kunniaksi ylimääräisen lelupäivän. Lelupäivänä lapsista on kivaa, kun saa leikkiä vapaasti kaverin kanssa ja aamupiirillä saa halutessaan esitellä oman lelun muille.

 


Kanervissa luetaan paljon kirjoja. Päiväjärjestyksessämme on ennen lounasta lähes joka päivä satuhetki, jolloin aikuinen lukee kirjaa, ja lapset saavat seurata kirjaa dokumenttikameran avulla älytaululta. Lapset saavat myös kukin vuorollaan omalla tähtieskariviikollaan tuoda oman kirjan eskariin, jota lueskelemme yhdessä. Tämän viikon tähtieskarin kirja kertoi dinosauruksista.Lokakuun viimeisenä päivänä Nakertajan päiväkodissa juhlittiin halloweenia. Koristelimme eskariluokan lasten halloweenaskarteluilla, ja lapset saivat pukeutua naamiaisasuihin. Yhteen päiväkodin huoneeseen oli tehty KAMMOKUJA, jonne päästäkseen täytyi ensin ryömiä tunnelista. Kammokujalla oli esimerkiksi hajupurkkeja, joissa oli erilaisia ällöttäviä litkuja sekä tunnustelulaatikko, jossa oli jotain limaista, ehkä jopa oikea sammakko…

 

Syksyn aikana olemme muutamaan otteeseen päässeet koulun jumppasaliin liikkumaan. Lasten mielestä kivoimpia liikuntaleikkejä ovat olleet erilaiset hipat, Karhu nukkuu -leikit ja se, kun on saanut kokeilla erilaisia liikuntavälineitä, kuten renkaissa roikkumista sekä puolapuissa ja köysissä kiipeilemistä.

 

 

Marraskuussa oli Lasten oikeuksien viikko, ja tämä huomioitiin tietysti myös Kanervissa. Juttelimme lasten oikeuksista, katselimme lasten oikeuksiin liittyviä videoita ja tanssimme ja lauloimme lasten oikeuksien laulua pitkin viikkoa.

 Kanervissa on aloitettu jouluvalmistelut jo hyvissä ajoin. Marraskuussa eskarit saivat askarrella maitopurkeista jouluiset talot, joista tulee joulukuussa ryhmän oma joulukalenteri. Lapset saivat käyttää talojen askarteluun omaa luovuuttaan, ja osa ideoi taloonsa esimerkiksi savupiipun. Eskarit koristelivat talot hienosti esimerkiksi huopakoristeilla ja paljeteilla. Jännityksellä odotamme mitä niihin joulukuussa ilmestyy.

 
Mukavaa joulun odotusta kaikille!

toivottavat Kanervat Nakertajasta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti