keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Terveiset Ratamosta!

Me Ratamon eskarit pidimme tällä viikolla palaverin ja mietimme, mitä kaikkea olemme jo ehtineet eskarissa tehdä näiden kolmen kuukauden aikana. Aika monen toive toiminnan suhteen on jo ehtinyt toteutuakin.  Meidän mielestämme melkein kaikki on ollut kivaa!

Jo heti toisella eskariviikolla meillä oli mahtavan mukava uimakoulu. Siellä oli hyvä tutustua eskarikavereihin eikä lämpimässä säässä ollut huolta sitä, että märät hiukset jäätyisivät. Meitä on sen verran vähän, että sovimme ajelemaan uimahallille koulutaksin turvallisella kyydillä.

”Parasta oli uiminen ja vesiliukumäki”Olemme tehneet paljon retkiä ja käyneet metsässä, kaupungilla, leikkipuistoissa, ankkalammella, kirjastossa, laavulla ja maalaismarkkinoilla. Oli kivaa, kun metsässä otettiin valokuvia, rakennettiin majoja, syötin eväitä ja poimittiin mustikoita ja sitten niistä tehtiin muffinsseja.

” Maalaismarkkinoilla oli kivaa silittää poneja ”
” Oli tosi kiva syödä jäätelöä ”Jumppa on ollut myös kivaa. Olemme liikkuneet sisällä ja ulkona ja luvassa on tietysti vielä monenlaista; mm. luistelua jäähallilla, hiihtoa, kenties jopa tennistä. Jokainen meistä mietti syksyllä eskarin alkaessa ikioman jumppa-asennon, Samurai-tervehdyksen. Jumppa aloitetaankin aina sarjalla Samurai-tervehdyksiä.

” On potkittu palloa maaliin, ulkona myös ”Me tehdään täällä monenlaisia tehtäviä ja tietysti leikitään joka päivä. Me tykätään myös muskarista ja olemmekin jo oppineet soittamaan hienosti rytmisoittimilla.  Olemme myös ommelleet omat hernepussit.  Eskaritehtävät ovat myös kivoja. Eskarissa on myös apulaisen hommia ja on hyvä, kun saa itse ottaa ruokaa.

” Voitaisko ommella vielä omat pehmolelutkin?”
” Oispa matikkaa enemmän”


 

Me opettelemme kirjaimia ja äänteitä sekä samalla sadutamme omaa Aapista. Keväällä sitten saadaan itse tehdyt Aapiset kotiin. Me kaikki tykätään myös satujen kuuntelemisesta.  Lukutoukka on taas lähtenyt koteihimme kyläilemään. Sekin tykkää kovasti kirjojen kuuntelemisesta ja kotitehtävänä on lukea sille viikonlopun aikaan kirjoja.

” Aina jännittää kenen kotiin Lukutoukka viikonlopuksi pääsee” 

Meillä oli syyskuussa vanhempainilta, jossa me eskaritkin saatiin olla mukana. Siellä me vanhempien kanssa kierreltiin erilaisilla toimintapisteillä ja tutustuttiin hommin, jollaisia eskarissa tehdään. Koteihin on myös tullut jo muutamia kotitehtäviä Lukutoukan vierailun lisäksi.

” Koodaaminen oli kivaa”
Syksy on mennyt nopeasti ja pian alkavat monet kivat joulutouhut. Mukavaa alkanutta talvea kaikille toivottavat Ratamon eskarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti