keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Lukuterveisiä Pillipiipareiden eskareilta!

Olemme eskarivuoden aikana lukeneet paljon erilaisia kirjoja. Monipuolisen kirjoihin tutustumisen on mahdollistanut hyvä yhteistyö Kajaanin pääkirjaston kanssa. Tilaamme päiväkodille kuukausittain kirjastoauton mukana kirjalaatikot jokaiseen ryhmään. Lapset saavat esittää toiveitaan, mitä ja minkälaisia kirjoja haluaisimme laatikkoon. Pyydämme kirjoja erilaisiin päivän hetkiin, kuten päivälevolle, lasten omiin lukuhetkiin ja koko ryhmän satuhetkiin. Lapset toivovat usein tiettyyn teemaan liittyviä kirjoja esim, Ninjago, Pipsa Possu, Tatu ja Patu sekä Heinähattu ja Vilttitossu. Lapsia on kiinnostanut myös mm. avaruuteen ja planeettoihin, eläimiin, autoihin, ninjoihin, legoihin ja luontoon liittyvät kirjat.

Lapset valitsivat tämän kuun laatikosta itseään kiinnostavat kirjat ja kertoivat hieman siitä, miksi he valitsivat juuri sen kirjan.
 
Lehmä kelkkamäessä

”No, koska se on kiva ja muutenki. Ja se on hyvä, ku siinä on talven kuva ja kohta tulee kesä. Ja vielä on talvi, niin voi käyä pulkkamäessä.”

Paloasema

”Koska meillä ei oo kotona tämmöstä. [Miksi tykkäät siitä?] Siksi, koska mä tykkään paloautoista. Ei muuta.”

Tatu ja Patu, elämä ja teot

”Siksi, koska ne on hyviä. Koska ne on aika hassuja.”

Hirmuliskojengi, Parhaat kaverit

”Siksi tämä on haukka. [Miksi se on hauska?] Mä en tiiä, mikä on. Mä haluan kattoa olohuoneetta tätä.”

The Lego movie

”Se on Lego ja se on niin hyvä. Siinä on Batman ja Ninja. Ja kaikkia muita hyviä ukkeleita. Siinä on sitten myös Tyylilyyli.”

Martin autokoulu

”Ku mä oon kattonu kotona siitä leffaa. En muista, meillä ei ehkä ollu siitä kirjaa. Pitää kattoa.”


Krokotiili hiihtää kevääseen

”No, ku se näyttää vähä jännittävältä ja kivalta. Toi ei näytä ihan krokotiililta, se näyttää susilta. Tuossa on krokotiili. No, ku se hiihtää ja tuo yrittää ottaa kiinni.”Aurinkoisin terveisin,

Karusellin eskarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti