tiistai 30. marraskuuta 2021

Nakertajan päiväkodin Kanervat ryhmän blogi

Meidän ryhmässä on 20 iloista ja touhukasta eskarilaista. Juttelimme lasten kanssa mitä blogi tarkoittaa ja kurkkasimme muiden esikouluryhmien kirjoittamia blogeja. Sen jälkeen aloimme lastenkokouksessa miettiä, mitä haluaisimme kertoa meidän eskarista. Ja tällaisia ajatuksia lapsilla tuli mieleen syksyn ajalta…

Elokuussa meillä oli uimakoulu. Harjoiteltiin sukeltamista ja siellä oli sellainen rata, josta piti hankkia avain ja sai mennä sen jälkeen hyppäämään isosta altaasta tai liukua liukumäestä. Kivaa oli myös heppaleikki, myyräuinti ja kelluminen. Me ehdittiin käydä siellä kolme kertaa ja sitten uimahalli meni kiinni koronan takia. Se kyllä harmitti. 


Tässä vahvuusvaris kiikaroi vahvuuksia. Mekin on tutustuttu jo neljään eri vahvuuteen ja ne ovat ystävällisyys, sinnikkyys, itsesäätely ja ryhmätyötaidot. Meillä on helmipurkki ja sinne saa laittaa helmiä. Kun purkki on täynnä, tehdään aina jotain kivaa. 


Kun juhlitaan jonkun lapsen synttäreitä, ollaan aina nätisti. Lauletaan onnittelulaulu ja annetaan kruunu. Kruunuun me on kerrottu kaverista vahvuuksia ja kivoja asioita. Synttärisankari saa valita myös leikin. 


Meillä jokainen saa olla vuorollaan viikon tähtikanerva. Se saa olla jonossa ensin ja vaihtaa jonon järjestystä ja tehdä muutenkin tiettyjä mukavia asioita. Pussista arvotaan aina seuraavan tähtikanervan nimi. Se saa valita leikin ja tuoda oman kirjan, jota luetaan. 


Meillä oli mahtavat halloween juhlat. Oli kiva, kun sai onkia karkkia, etsiä haamuja ja syödä poppareita. Karkit ja popparit oli tosi hyviä. Sen päivän sai olla naamiaisasu päällä. Me käydään jumpassa Vanahiksella. Mennään sinne aina kävellen. Meillä on ollut pallojumppaa ja leikkivarjojumppaa. Jumpassa on kivaa. Syksyllä tehtiin myös retki Vanahikselle ja silloin sai olla omat eväät mukana. 


Meillä on sääntöjä ja tärkein niistä on, että ketään ei kiusata. Ollaan kovia leikkimään ja tykätään erityisesti lelupäivästä, kun saa tuoda oman lelun. 
Askartelu on meidän mielestä kivaa. Nyt marraskuussa jokainen on ommellut oman joulusukan ja niistä tulee meidän ryhmän joulukalenteri. Sinne tulee joku yllätys jokaiselle joulukuun aikana.Jännittävää joulun odotusta, toivottelee Kanervien eskarit Ei kommentteja:

Lähetä kommentti