tiistai 14. syyskuuta 2021

Alkusyksyn terveisiä Huuhkajavaaran päiväkodin Västäräkit eskariryhmästä!

Huuhkajavaaran päiväkodissa on meitä eskarilaisia kaiken kaikkiaan 44, joista meitä Västäräkkejä eli 6 -vuotiaita eskarilaisia on 16. Eskari syksy on ollut mukava aloittaa, koska me kaikki olimme toisillemme vanhoja Huuhkajavaaran päiväkoti tuttuja. Olemme leikkiväistä ja eläväistä porukkaa ja aamupäivisin jakaannumme kahteen pienryhmään. Toisten ulkoillessa, on toisten sisähommien vuoro. Lounastamassa linjastossa käymme myös eri aikaan ja lounaskavereina meillä ovat Varpusten 5 -vuotiaat eskarit sekä 4 –vuotiaat.

Päiväkodissamme on iso jumppasali, jonne meillä on aamupäivän vuoro kerran viikossa. Iltapäivisin voimme käyttää salia oman tarpeen mukaan. Säiden meitä helliessä näin syksyisin olemme kuitenkin harrastaneet liikuntaa ulkosalla, päiväkodin viereisellä urheilukentällä ja retkillä. Ulkokentällä olemme pelanneet mm. polttopalloa, tervapataa ja viimeinen pari uunista ulos. Pelien lomassa olemme myös harjoitelleen pettymisen sietokykyä, kun aina ei voikaan olla paras ja ensimmäinen.  Metsäretkien aikana olemme liikkuneet eri tavoin siirryttäessä paikasta toiseen. Olemme saaneet jokainen toivoa mieluista liikkumistapaa ja juoksu on ollut meistä ehdottomasti mukavinta. Välillä olemme halunneet mennä myös rauhallista kävelytahtia, mutta välillä myös jänön loikilla tai jopa yhdellä jalalla pomppimalla.



Retkien aikana olemme tutustuneet myös liikennemerkkeihin, eri puulajeihin, marjoihin, sieniin, leikkipuistoon, talojen numerointiin, muurahaispesiin, sorsiin. Ensimmäisellä retkellämme keräsimme kevyen liikenteen väylän varrelta roskia ja löysimmekin kaikkea luontoon kuulumatonta. Eskarivuoden tavoitteenamme on retkeillä viikoittain. Retkemme kohdistuvat nyt lähiympäristöön, mutta koronan hellittäessä suuntaamme bussilla keskustaan tutkimaan ja oppimaan kaikkea mielenkiintoista. Ajatuksenamme on myös kerätä kilometrejä retkiltämme open (Anitan) älykelloa hyödyntäen. Kerätyistä kilometreistä tehdään eteisen käytävälle retkijana, jossa näkyy liikutut kilometrit sekä retkien tekemiset kuvin ja tekstein.



Olemme innokkaita kädentaitajia ja ryhmän synttärikortitkin tulivat korttipajan tuotoksina. Jokainen meistä teki yhden kortin ja kirjoitti onnittelutekstit. Syntymäpäiväsankari saa onnittelulaulun ja valitsemansa laulun tai leikin lisäksi valita sokkona itselleen kortin laatikosta.


Tänä syksynä olemme hurahtaneet myös hamahelmitöihin. Olemme tehneet erilaisia juttuja netistä mallia katsomalla. Erityisen suurta suosioita on saanut erilaisten poke-pallojen tekeminen. Silitysrauta on ollut ryhmässämme ahkerassa käytössä. Olemme myös miettineet ja kirjanneet ylös toiveita ja ajatuksia eskarista: mitä jo osataan, mitä halutaan oppia ja mitä halutaan tehdä sekä mistä pidetään. Näistä asioista tulee meidän lukukauden kokonaisuus yhdessä valtakunnallisesta esiopetussuunnitelmasta ja lasten oppimissuunnitelmista nousseiden asioiden kanssa.

Tällä hetkellä työstämme ryhmämme yhteisiä sääntöjä ja hyviä käytänteitä/käytöstapoja. Mietimme asioita ensin pikkuporukoissa, jonka jälkeen ryhdyimme valokuvaamaan tilanteita ja käsittelemään kuvat PicCollagella. Valmiit tuotokset tulostamme ja laitamme seinälle meille kaikille muistutukseksi hyvistä toimintatavoista, joilla mahdollistetaan meille kaikille mukava eskarivuosi.

Kaikille aurinkoista ja oppimisen ilon täyteistä syksyä!

Toivottavat Västäräkit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti