tiistai 21. syyskuuta 2021

Terveisiä Kätönlahden päiväkodin Iisakit - ryhmältä!

Meitä on seitsemän innokasta, oppivaista ja motivoitunutta eskaria yhdessä eskariopemme Heppulin kanssa. Vellamoissa ja Ilmareissakin on eskareita, joten ensi vuonna koulussa on paljon tuttuja koulukavereita. Eskareita on yhteensä 36.

Aamuisin meistä tulee yksi taksilla koulun pysäkille, yksi bussilla Kuurnantielle ja toinen Linnantaustielle, josta kävelemme päiväkodille. Koululaissisaruksemme saattavat meidät. Loput Iisakkien eskarit tulevat vanhempiensa tuomina kello 8:ksi. Opemme Heppuli on taksilla vastassa ja sitten päiväkodin pihalla.


Meidän päivämme pituus on neljä tuntia. Aloitamme sen aamupalalla. Aamupiirin, päivän eskarihommien, omaeskariajan, kirjan luvun ja lounaan jälkeen menemme ulos. Pian lähtevätkin taksit ja vanhemmat hakevat meidän kotiin.


Kielten rikas maailma -osio vuosisuunnitelmasta on meillä korostunut. Luemme joka päivä kirjan ennen lounasta. Valitsemme sen vuorotellen. Lisäksi kuuntelemme loruja, riimejä, alkuäänteitä ja nauramme mahat kippurassa hauskoille samalta kuulostavalle sanoille.


Valopöytä oli meistä kaikista mainio yllätys! 



Rakentelimme värikkäistä kuutioista, legoista ja lonkeromaisista muodoista linnoja, rosvojen koloja ja talleja. Aika kului kuin siivillä. Valopöydällä tutkimme seuraavaksi kuivattuja lehtiä, joita on laitettu vanhojen sanomalehtien väliin kuivumaan. Luupilla näkee hyvin lehtien ”luurangon”. Luupeilla näkee kaikkea kiinnostavaa metsässä: puiden kaarnan, kivien pinnan, lehden rangan, kävyn rosoisuuden ja mullan eri sävyt. 



Ilmaisun monet muodot -osiossa olemme maalanneet ja laveeranneet vesiväreillä, piirtäneet hiilellä, tussilla, värikynillä, väriliiduilla sekä lyijykynällä. Seinillä onkin oikea taidenäyttely syksyisistä puista tuulessa, värikkäistä syksypuista sormiväreillä tehtynä, hiilellä piirretyistä taloista pihapiireineen ja mitä kaikkea omissa piirustusvihoissa onkaan.


Kerran olemme käyneet Vellamoiden eskarien kanssa koulun kentällä yhdessä jumpassa ja muutaman viikon päästä meillä on yhteinen jumppavuoro Kättö -Areenalla. Nyt olemme ulkoilleet paljon ja vain kerran olemme käyneet Areenalla tutustumassa paikkoihin ihan omalla porukalla.


Vahvuusvaris Iisakki liittyi seuraamme opettelemaan kanssamme vahvuuksia. Olemme jo aika vahvoja ystävällisyydessä, rohkeudessa ja myötätunnossa. Nyt keskitymme ryhmätyötaitoihin. Niitä olemme harjoitelleet pareittain ja vaihdamme välillä paria. Hyvin usein omaeskariaikana leikimme kaikki seitsemän yhdessä, eikös se olekin melkoista ryhmätyötaitoa! 



Viime viikkoina meitä ovat kiinnostaneet käsinuket ja olimmepa rohkeita esittämään pieniä juttuja toisille. Onneksi Iisakki - varis on apunamme! 



 

Mahtavaa eskarivuotta kaikille ja nautitaan tästä eskarivuodesta!

toivottavat Iisakit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti