torstai 6. toukokuuta 2021

Otanmäen Metsätähdet Esiopetus on ollut leikkiä, liikettä, kehollisuutta ja pohdintaa

 Kevään jäljellä olevat esiopetuspäivät ovat laskettavissa. Eskarit odottavat jo kouluun siirtymistä innolla ja jännityksellä. Eskareiden kasvua ja kehitystä on ollut mukava seurata ja heidän onnistumiset yhdessä ovat kasvattaneet heitä itsenään sekä yhdessä oppien. Mielenkiinto opittuun on herännyt ja motivaatio kaikessa eskaripäivien tekemisessä on kasvanut eskarivuoden aikana.

Meidän yhteiset aamupiirit ja lastenkokoukset ovat olleet koko vuoden toimintatapa. Siellä ollaan keskusteltu päiväohjelma ja ollaan jaettu yhdessä asioita pohtien ja ajatellen. Eskarilaisen osallisuus arjessa on ollut merkittävä osa esiopetuksessa. Monet keskustellut asiat ollaan toteutettu toiminnansuunnittelussa ja lasten mielenkiinnonkohteet ovat tulleet lapsille näkyväksi.


Kevään aikana olemme tutkineet luontoa tarkemmin.

Ollaan tutustuttu muuttolintuihin ja tutkittu karttaa sekä katsottu yhdessä iPadilla lintujen ääniä, muuttopuuhia ja pesän rakentamispuuhia.

Lähiympäristön retket ovat saaneet lapsen ajatukselle ihmettelyä ja ollaan katseltu maasta päin lintujen lentoa korkealle taivaalle. Mittasuhteet ovat lasten silmissä kasvaneet lintujen lentomatkojen pituuksista ja ylipäätänsä, miten jaksavat pysyä lentoasemassa pelkän siipien avulla.


Tutkimuksia tehtiin useina viikkona: Karttatutkimuksia ja mittasuhteiden tutkimuksia. Eskarilaisten omia karttoja näkyi leikeissä.


Lasten kertomia: "Haluan oppia tekemään oikeita karttoja."

"Tarvitsen autoa liikkumiseen.  Koska matka on niin pitkä, että joutuisin kävelemään satoja isoja askeleita."

"Lentokoneella voisin matkustaa, että näkisin linnut oikeesti lentämässä."

"Kartta helpottaa paikan löytämisessä."

"Osaan lukea kartasta teitä ja liikennemerkkejä."

Olemme tehneet erilaisia taidetöitä, joissa jokainen eskarilainen on saanut tuottaa piirtämällä ja maalaamalla lintuja. Hiilityöt olivat mieluisa kokemus lapsista. Lapset halusivat piirtää omat vahvuusvariksen ja samalla kukin sai pohtia, miten heidän taitonsa olivat kehittyneet tunnekasvatuksen myötä. Osattiin myös iloita kavereiden taidoista, mitä hän oli oppinut ja missä hän tullut rohkeaksi. Kasvua siinä hetkessä, kun eskarilainen on miettinyt oppimaansa yhdessä kavereiden kanssa.


Monet musisointihetket ovat olleet päivittäistä toimintaa meidän eskaristamme. Laululeikit ovat olleet meidän eskarivuoden vahvuuksia koko vuoden ajan. Laulujen avulla ollaan ilmaistu ja äänenkäyttö on vahvistunut laululeikkien avulla. Olemme myös päässeet esiintymään Otanmäen koululle ja saaneet suurta suosiota esiintymisretkistämme.

Täältä me tullaan ekaluokalle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti