keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Ratamon päiväkodin eskareiden blogiteksti

Aloitimme eskarin intoa puhkuen elokuussa. Uusia kavereita tuli joukkoon muutama, mutta paljon oli mukana vanhoja tuttujakin. Olemme pitäneet eskarissa palavereja ihan kuin aikuiset ja miettineet, mitä haluaisimme oppia ja mistä asioista tietää lisää. Meillä on ihan lähellä kirjasto, missä käymme lainailemassa meitä kiinnostavia kirjoja. Haemme myös tietoa omilta iPadeilta.  Melko moni onkin oppinut jo lukemaan.  On myös mukavaa tehdä retkiä lähiympäristöön ja siellä sitä oppiikin monia asioita. Lapset ovat myös innostuneet tietokilpailuista. Olemme tehneet joukkueita, joissa sitten muistellaan juuri opeteltuja asioita, harjoitellaan yhteistyötä ja kannustetaan kaveria. Bongailemme myös toistemme vahvuuksia ja ystävällisiä tekoja.  Tärkeintä on kuitenkin leikkiminen ja kaverit. ”Ulkoilu ja kiipeily on kivaa.”
 


”Parasta on leikkiä kaverin kanssa.”

”Satujen kuuntelu on kivaa. Se Kalavala-satukin oli kiva.”

Lapset tykkäävät leipomisesta ja olemmekin tehneet mm. Runebergin torttuja, muffinsseja ja piparkakkuja.”Ne Ruuneperin tortut ja leipominen on kivaa.”

Meillä oli kiva projekti, kun jokainen ompeli lemmikillemme Söpö-Täplälle sukulaisen. Itse suunnitelluista pöllöistä ja kenkälaatikkoihin tehdyistä kodeista tuli hienoja!Aloitimme eskarivuoden uimakoululla. Siellä tutustuimme hyvin toisiimme ja opettelimme tärkeää uimataitoa. Olemme myös hiihtäneet ja luistelleet sekä jäähallissa että luonnonjäillä.

 


” Uimakoulu oli hauskaa mun mielestä.”
” Kivaa on hiihtely ja luistelu.”
” Sähly sisällä ja ulkona.”

Näin poikkeusaikana emme voineet järjestää vanhemmille joulujuhlaa. Päiväkodin lapset valitsivat laulut, joita laulettiin ja soitettiin Hannen tekemien taustanauhojen päälle.  Kuvasimme sitten lasten esitykset nauhoitusten kuuluessa taustalla ja jaoimme jokaiseen kotiin Drive-linkin. Näin kotiväkikin pääsi nauttimaan lastensa esityksistä.Eskarivuosi on mennyt nopeasti, kun on ollut niin mukavaa. Aurinko alkaa jo lämmittää ja päivät pidentyä. Teimme viime viikolla kasvatuskokeiluja: laitoimme kasvamaan ohraa, kauraa, rairuohoa ja maissia. Hyvin lähtivät kaikki itämään ja upeita pääsisäisruohoja saatiin kotiin vietäväksi. Teimme myös virpomisvitsoja, vaikka nyt ei päästykään virpomaan muita kuin kotiväkeä. Yksi eskari keksikin tähän poikkeukselliseen aikaan sopivan virpomislorun: ”Mene pois korona, ettet meitä satuta!”Vielä on onneksi kaksi kuukautta eskaria jäljellä ennen kesälomaa.  Ratamon eskarit toivottavat teille kaikille mukavaa kevättä ja hyvää pääsiäistä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti