torstai 1. lokakuuta 2020

KATAJARYHMÄN ESKAREIDEN BLOGI 30.9.2020

Katajien eskarivuosi 2020-2021 on lähtenyt vauhdilla käyntiin! Elokuussa opettelimme yhdessä talon tavoille, mietimme ja piirsimme yhdessä oman ryhmämme eskarisäännöt ja aloitimme pienryhmätyöskentelyt lasten itse nimeämissä pienryhmissä (Ryhmä Hali ja Ryhmä Raha). Lisäksi tutustelimme toisiimme leppoisasti hauskojen tutustumisleikkien kautta ja tutustuimme Seminaarin lähialueeseen mm. kampuskävelyn ja kirjastovierailujen merkeissä.


Katajien eskarisäännöt (oikeudet ja velvollisuudet) lasten itsensä tuottamana.


Syyskuun alussa pidimme Seminaarin eskareiden kanssa vanhempainillan, jonka toteuttaminen onneksi onnistui aina vain olemassa olevasta koronariskistä huolimatta. Syyskuussa totuttelimme myös eskarilaisen viikkorytmiin säännöllisten, päivittäin ja viikoittain toistuvien juttujen kautta.


Open synttäriherkkujen pilkkomista syyskuussa.


Lämmin ja aurinkoinen syksy on antanut mainiot eväät yhteiseen ulkoliikuntaan ja pihapeleihin, joita Katajien kanssa olemme opetelleet viikoittain maanantaiaamuisin päiväkodin hiekkakentällä. Olemme leikkineet yhdessä mm. Hillopurkkihippaa, Susi ja lampaat –hippaleikkiä, polttopalloa ja tervapataa. Jokainen ulkoliikuntahetki ollaan aloitettu yhteisellä juoksulenkillä sekä lasten johtamalla venyttely- ja voimistelupiirillä.


Hillopurkkihipalla vauhtia uuteen eskariviikkoon!


Syyskuussa osallistuimme myös Kajaanin Hokin ja Taiken järjestämään ja organisoimaan koko varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen yhteiseen luistelutapahtumaan ”Kaikki luistelee!”. Tämä päivä eskareiden ja viskareiden yhteisine bussimatkoineen, luisteluleikkeineen ja pallopeleineen oli monelle katajaryhmäläiselle kuluneen syksyn mieleenpainuvin hetki. Kaunis kiitos tästä Hokin ja Taiken aktiiviselle väelle! Lokakuun alussa pääsemme vielä aloittamaan lasten jo kovasti odottamat sisäliikuntavuorot päiväkodin omassa jumppasalissa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on siis luvassa Katajaryhmässä myös jatkossa… J


Kaikki luistelee! -tapahtuma Kajaanin uudella jäähallilla.


Yhteisten pihaleikkien, pelien ja luistelun lisäksi syyskuu on vierähtänyt hyvin tiivisti ohjatun eskarityöskentelyn käynnistelyssä sekä yhteisten eskaritaitojen opettelussa (esim. viittaaminen, oman vuoron odottaminen, toisten kuunteleminen, omista tavaroista ja vaatteista huolehtiminen, leikkien siivoaminen, neuvottelutaitojen opetteleminen ja ristiriitatilanteiden omatoiminen selvittäminen, anteeksipyytäminen jne.). Pienryhmissä olemme mm. tutustuneet ensimmäisiin äänteisiin, kirjaimiin ja numeroihin, pelanneet yhdessä erilaisia lautapelejä, piirtäneet, maalanneet ja askarrelleet mm. itsellemme omat kankaiset kynäpussukat. Niin, ja toki joka päivä ollaan myös varattu rutkasti aikaa leikille uusien ja vanhojen eskarikavereiden kanssa! Katajaryhmässä leikkiä ja leikinomaista oppimista painotetaan joka käänteessä ja jokainen perjantai on ryhmässä pelkästään vapaalle leikille ja peleille pyhitetty yhteinen ”leikki- ja lelupäivä”.

 

Me Seminaarin Katajien eskarilaiset ja opet Toivo, Minna ja Merja haluamme toivottaa kaikille teille Kajaanin eskarilaisille ja eskarin työntekijöille riemullista ja värikästä syksyä ja toiminnantäyteistä, iloista ja vauhdikasta eskarivuotta 2020-2021!
Eskarilaiset ovat saaneet nauttia kauniista ja lämpimistä syyskuun päivistä. Kuvassa ollaan kävelyllä liikennemerkkejä bongaamassa.

 

Katajien kommentteja kuluneesta syksystä:

 

”Parasta on ollu luistelu!”

 

”Pelastusharjoitus oli tänään (ke 30.9.) tosi jännää!”

 

”Mä ootan jo ihan älyttömästi sitä meijän uimakoulua!”

 

”Parasta eskarissa on leikkiä kavereitten kaa legoilla!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti