maanantai 21. syyskuuta 2020

Pikku Karitsan eskareiden blogi

Hei.

Täällä Pikku Karitsan päiväkodissa esikoulu on päässyt hyvin vauhtiin. Esikoulun aluksi tutustuimme lähiympäristöön, sekä liikenteeseen. Liikennekävelyillä liikennemerkit tulivat tutuiksi, ja pääsimme opittua kertaamaan liikennepuistoon.  Koulukuljetuksen pelisääntöjä harjoiteltiin käytännössä linja-autossa. 

 

Myös luonto ja vuodenajat ovat tulleet tutuksi retkeillessämme Akkovaarassa. Teimme maastossa kamera-kynä pedagogisia tehtäviä, kävimme jättiläisen luolassa, patikoimme, ihastelimme syksyistä luontoa ja paistelimme nuotiolla makkaraa. Päiväkotiin palattuamme jatkoimme projektia askartelemalla retkeltä kerätyistä luonnon materiaaleista oman seinän kokoisen jättiläisen.

Numeroita ja kirjaimia on opiskeltu innolla. Samoin tutkiminen on päässyt vauhtiin. Alkusyksystä tutkimisen kohteina olivat  erilaiset ötökät ja syksyn merkit.  

Syksyllä osallistuimme myös Team Rynkeby juoksutapahtumaan, jossa lapset saivat hankkia halutessaan itselle sponsorin. Juoksimme päiväkodin pihassa merkittyä kierrosta ja aina yhdestä kierroksesta sai leiman. Lopuksi joimme pillimehuja. Lapset innostuivat mahtavasti tapahtumasta, ja kierroksia kertyi joillakin huima määrä. 

Viikolla 39 osallistuimme Hokin järjestämään kaikki luistelee tapahtumaan jäähallilla. Mukavaa oli. 

Koko vuoden kestävinä päiväkodin yhteisinä uusina projekteina meillä alkaa päiväkodin lehden teko, sekä maailmaympärysmatka. Kerran kuussa lapset saavat pohtia mistä sen kuukauden tapahtumasta tai asiasta he haluaisivat tehdä jutun omaan lehteen. Keväällä lehtemme on sitten valmis. Maailmanympärysmatkalle lähdemme myös samoin kerran kuukaudessa. Pääsemme ”lentokoneeseen” ja tutustumaan ( valkokankaalta)  kuuluisiin nähtävyyksiin, kulttuureihin, ruokaan ja erilaisiin kieliin. Jokaisesta kerrasta omaan ”passiin” saa leiman.

Innokkaita ja elämyksellisiä oppimisen täyteisiä esikoulupäiviä toivotellen Pk. Pikku Karitsan väki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti