perjantai 9. lokakuuta 2020

Päiväkoti Pikkutassun Vauhtiviiksien eskariblogi

Vauhtiviiksien ryhmässä touhuaa 8 innokasta eskarilaista. Ryhmässä on lisäksi 13 viskaria ja osan asioista teemme yhdessä heidän kanssaan, mutta lisäksi meillä on ihan omia eskarijuttuja.

Mitä eskarissa on sitten tehty? Eskarilaiset itse kertovat näin: ollaan tehty eskaritehtäviä, E-tehtäviä, matematiikkaa ja numeroita, kirjaimia ja koululäksyjä.

Aloitamme päivät pienellä aamupiirillä, missä mm. tutustumme kalenteriin. Olemme oppineet laulamaan Kielinupun viikonpäivälaulun tosi hienosti. Laskemme kalojen avulla eskaripäiviä ja pidämme jonkinlaisen juhlan, kun 100 päivää on täynnä.


Aloitimme tarkemman kirjaimiin tutustumisen E-kirjaimesta, koska se löytyy kaikkien eskarilaisten nimestä. Harjoittelemme kirjainten muotoa monin eri tavoin, jotta se jäisi hyvin mieleen.



Olemme innokkaita retkeilijöitä ja olemme käyneet metsissä ja leikkipuistossa touhuamassa. Metsässä olemme rakentaneet majan, taiteilleet luonnonmateriaalista eläimiä ja keksineet niistä pienen tarinan ja etsineet värisuunnistuksessa luonnosta eri värejä. Metsässä on myös mukava leikkiä omia mielikuvitusleikkejä ja kepit ja kävyt ovat loistavia leikkivälineitä.


Olemme viettäneet liikenneturvallisuusviikkoa, jolloin mm. tutustuimme liikennemerkkeihin liikennekävelyllä. Satokausiviikolla maistelimme syksyn satoa ja jumppasimme vihannesjumppaa.

Pääsimme Kajaanin Hokin järjestämään  Kaikki luistelee -tapahtumaan jäähallille ja olimme kaikki innokkaita ja sinnikkäitä luistelijoita.

Olemme lukeneet paljon kirjoja ja osaamme tosi hienosti keskittyä kirjojen kuuntelemiseen. Kirjojen tapahtumista ja kirjan henkilöiden tunteista on mukava keskustella. Olemme myös lukeneet mielenkiinnolla toisten eskarilaisten blogikirjoituksia. Tunnetaitoja olemme oppineet Askeleittain tunnetaitotuokiolla.

Mukavinta eskarilaisten mielestä on ollut leikkiminen multilink-palikoilla, kotileikki, numerolaskut, yhdessä leikkiminen esim. rosvoa ja piilosta ja retket. Vauhtiviiksien eskarilaiset ovatkin taitavia leikkijöitä, ja leikkiessähän oppii monia tärkeitä asioita, kuten toisen huomioon ottamista ja jakamista ja oman vuoron odottamista.


Vauhtiviiksien eskarilaiset toivottavat kaikille riemukasta eskarivuotta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti