keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Syysterveiset Seminaarilta!


Tänä vuonna kastanjat ryhmässä ahertaa 11 reipasta esikoululaista. Ensimmäiset viikot ovat olleet tutustumista sekä ystävyyssuhteiden solmimista. Lapset ovat innostuneita esikoulun aloittamisesta.

Uusi toimikausi on alkanut Seminaarin 4. kerroksen valoisassa maisemaluokassa. Ikkunasta avautuvat Karolineborgin kauniit metsämaisemat sekä puiden välistä välkehtivä Kajaanin joki. Lapset ovat hämmästelleet luonnon suuruuttaa luokassamme.  Keskustelimme lasten kanssa millaisia muutoksia luonnossa tapahtuu syksyn tullessa ja millä tavalla luonto valmistautuu talveen. Lapset havaitsivat esimerkiksi, että pihlajaan on tullut marjat kukkien tilalle. Minne perhoset ovat hävinneet? Lehdet ovat muuttaneet väriä ja ilma on muuttunut jo kylmäksi vaikka aurinko paistaa

Tämän inspiroimana lähdimme metsään katselemaan ja ihmettelemään miten luonto muuttuu kesän vaihtuessa syksyksi. Lapset keräsivät syksyn lehtiä, heiniä, varpuja ja viimeisiä kukkia pusseihinsa. Kudoimme syksyä kehyksiin. Jokaisen lapsen työssä on poimintoja ikkunoista avautuvasta luonnon suuresta maisemasta.   

Seminaarin eskarit toivottavat värikästä ja raikasta syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti