tiistai 5. toukokuuta 2020

Kaarnapurren päiväkodin eskariblogi

Kaarnapurren eskariryhmän nimi on Kipparit. Kippareissa on tällä kaudella ollut 8 lasta.

Aloitimme Mestaritontun seikkailut –leikkimaailman syksyllä. Koko Kaarnapursi on ollut mukana seikkailussa.
Olimme vetämässä helmikuussa alueellista yhteistyötapahtumaa. Siinä painotettiin tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Aluksi Kipparit esittivät Mestaritontun seikkailusta kohtauksen, jossa ensin Sammaleinen nappaa Mestaritontulta helmen itselleen, mutta kohta Luutalempi ja Pataposki sieppaavat helmen Sammaleiselta. Lisäksi muilla tehtäväpisteillä leikimme mm. Kuka pelkää Sammaleista –leikkiä, mietimme lasten piirtämiä pelon aiheita, tunnistimme tunteita pienistä tarinan pätkistä. 

Olemme ehtineet käydä uimakoulua, vierailla taidemuseossa, olemme luistelleet, hiihtäneet, laskeneet mäkeä, rakentaneet majoja, kiipeilleet puissa, jumpanneet sisällä ja ulkona, järjestäneet etsintätehtäviä ja valokuvasuunnistusta, seikkailleet monenlaisissa leikeissä, tehneet taidetta ja tiedettä sekä ystävyyden tekoja.


Isovanhemmille ja läheisille järjestimme juhlat Kalevalan päivänä. Juhla oli lämminhenkinen ja ikimuistoinen. Lapset esittivät mm. Revontulitanssin, Isäntä teki talon -leikin ja  Punahilkka -näytelmän. Yksi isovanhempi kertoi oman lapsuutensa hauskoista leikeistä mm. laatikkoleikeistä ja ulkoleikeistä, kuten kymmenen tikkua laudalla. Näistä saimme paljon ideoita.

Yksi etänä työskentelevä perhe lähetti meille olympialaishaasteen. Otimme sen innostuneina vastaan ja jatkoimme haastetta. Viimeisiä projektejamme on ollut pienien animaatioiden tekeminen gif –sovellusta käyttäen. Vappua vietimme naamiaisten merkeissä. Kevään merkkejä on ollut mukava tutkia reppuretkillä. Paikalla olleiden Kippareiden mielestä parasta eskarissa on ollut leikkiminen, rakentaminen legoilla, kynä-paperitehtävät -etenkin matikkatehtävätja piirtäminen.Hyvää kevättä kaikille!
T. Kaarnapurren kipparit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti