keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Keväiset terveiset Kiva Paikan eskarista!

Aloittelimme syksyllä eskarivuotta 15 innokkaan eskarin voimin. Viikkomme alkoivat pian muotoutumaan omaan malliinsa. Niihin on sisältynyt mm. ulkoilua, äikkä- ja matikkatehtäviä, venäjän kielikylpyä, erilaisia liikuntataitoja harjaannuttavia liikuntatuokioita, montessoritöitä, vierailuita, tunnekerhoja, askartelua ja kädentaitoja. 


Syksyn aikana päiväkodillamme vieraili Kurre Kainulainen kertomassa lapsille jätteiden lajittelusta. Tähän liittyen pidimme eskarilaisten kanssa ekotekopäivän, jolloin keräsimme roskia lähiympäristöstä yhteistuumin.

Talvi saatiin mukavasti käyntiin luisteluviikolla jäähallilla sekä uintiviikolla Kaukavedessä. Molemmissa päästiin oppimaan uutta ja kertaamaan jo aiemmin opittuja taitoja. Yhteistyössä Junnu Hokin kanssa osallistuimme jäähallilla järjestettyyn luistelutapahtumaan.

Saimme kutsun Kajaanin Ammattikorkeakoululle testaamaan uutta älysalia, jossa lapset saivat kokeilla erilaisia virtuaalisia liikuntapelejä liikunnanohjaajaopiskelijoiden ohjaamana. Tämä oli lapsille mieluinen kokemus.

Kulttuuria lapset saivat kokea parin eri teatteriesityksen sekä Silmun Kitara Soi -esityksen kautta. Captain Morgan viihdytti lapsia Teppanakeskuksella ja Pää Tyynyyn! -esitys hauskuutti Kaukametsässä. Bussimatkat esityspaikoille toivat mukavan kutkuttavan lisäjännityksen lasten päiviin. Vuoteemme on sisältynyt myös muutamia kirjastoretki. Matkat olemme taittaneet reippaasti kävellen. Kirjastossa lapset ovat saaneet valita itselleen mieluisia ja kiinnostavia kirjoja. Erityisesti titanic, jalkapallo, maantiede ja liput ovat olleet kovassa suosiossa.

Lipputeema ja maantiede ovat kulkeneen mukanamme vahvasti ympäri vuoden. Lapset ovat tehneet erilaisia lipputöitä piirtäen ja värittäen, hamahelmistä muotoillen ja jopa legoista rakennellen. Eri maiden liput ovat tulleet siis enemmän kuin tutuiksi tämän vuoden aikana. Joulun alla osallistuimme Lehtikankaan seurakuntatalolla Kauneimpiin Joululauluihin. Matka sinne taittui päiväkodilta käsin varsin mallikkaasti kävellen. Myös Laajankankaan kerhotalo on tullut tutuksi. Olemme pyrkineet kulkemaan jalan kaikkiin mahdollisiin vierailukohteisiin. Saaden näin päiviimme liikuntaa ja reipasta mieltä 😊

Sanoimme perinteisesti talvelle heipat ja toivotimme kevään tervetulleeksi Venäjä -viikon aikana. Touhuksemme ja iloksemme oli suunniteltu venäjän lippujen askartelua, venäläinen kansallissatu henkilökunnan esittämänä ja yhteinen leikkihetki pihalla. 


Kevään osalta eskariaika on ollut tilanteesta johtuen hyvin poikkeuksellinen. Useampi lapsi on siirtynyt kotiin etäopetukseen ja harmiksemme, mutta tilanteen vakavuuden ymmärtäen, olemme joutuneet jättämään väliin useita retkiä ja vierailuita esimerkiksi museoihin ja prikaatille. Olemme olleet kuitenkin todella iloisia siitä, kuinka innokkaasti vanhemmat ovat ottaneet koppia etäopiskelun osalta kotona. Olemme saaneet mitä ihanampia etäeskarimateriaaleja sähköisesti päiviämme piristämään. Tilanne vaikuttaa onneksi tältä osin siltä, että saamme vielä lähes koko eskariryhmän kasaan ennen kesälomien alkua. Kaverit odottavatkin jo innolla näkevänsä kauan etäopetuksessa olevia eskaritovereitaan.

Aurinkoista kevään jatkoa toivottelee Kiva Paikan eskarit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti