tiistai 28. huhtikuuta 2020

Maitohampaan eskareiden blogiteksti


Tänä vuonna Maitohampaan eskarissa on ollut yhdeksän eskarilaista. Ryhmän kiinnostuksenkohteet ovat suuntautuneet luonnontieteisiin, taiteiluun ja käsitöihin, majoihin ja temppuratoihin sekä roolileikkeihin ja peleihin. Näiden pohjalta lähdimme rakentamaan tämän vuoden eskaria täydentäen niitä eskarin tavoitteilla. Eskarissa toiminta on ollut projektimuotoista, samaa aihetta olemme käyneet monelta eri kantilta läpi. Päiviimme kuuluu leikkiä, heittäytymistä, eläytymistä, ystävyyden kokemusta ja uuden oppimista.


Olemme eskarin aikana muun muassa tutustuneet monipuolisesti ötökän elämään, lintuihin, jäätymisilmiöihin, elämän kiertokulkuun ja kasvien kasvuun, luonnon vuodenkiertoon ja avaruuteen. Olemme heittäytyneet mukaan satuihin perinteisten klassikkojen (Ronja ryövärintytär, Veljeni Leijonamieli) sekä modernimpien satujen myötä (Risto Räppääjä ja Koiramäen kirjat) ja luoneet omia esityksiämme, rakentaneet jääiglun, tehneet minimaailmoja avaruusteemalla sekä käyneet jännittävällä avaruusmatkalla. Jopa merirosvot olivat piilottaneet eskariimme aarteen ja jättäneet eskareille viesteillä rutkasti pähkinöitä ratkaistavaksi. Myös kaikenlaiset ongelmanratkaisupelit ovat olleet eskarissamme kovassa käytössä. Elämyksellisten tuokioiden varrelta olemme löytäneet kirjaimia ja matemaattisia aiheita joskus sisältä, joskus ulkoa.


Myös erilaiset retket ovat olleet eskarimme arkea. Olemme seikkailleet lähileikkipuistoissa, käyneet tutustumassa uimahalliin, museoihin, esityksiin, tapahtumiin. Osa matkusti eskarissa ensimmäistä kertaa bussilla tai taksilla, joka oli jännittävä kokemus.


Koronan myötä osa eskarilaisista on siirtynyt etäopetukseen, mutta samat teemat ja aiheet ovat löytyneet myös etäeskarilaisten touhuista, kuin täällä lähieskaristakin. Lähestyvä äitienpäivä, käsinukke-esityksen rekvisiitan valmistaminen, luonnon herääminen, kasvien kasvattaminen ja ulkona tapahtuvat monipuoliset ongelmanratkaisutehtävät ovat olleet meidän eskarin kevään teemoja sekä lähi- että etäeskarissa.
Nähtäväksi jää saammeko etäeskarilaiset vielä paikan päälle eskariin ennen kevään loppua.

Mukavaa keväänjatkoa kaikille toivottaa
Edith-ope ja Maitohampaan eskarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti