tiistai 19. marraskuuta 2019

Mansikkapolun eskarit toivottavat hyvää Lapsen oikeuksien viikkoa!


Rakkaat toiset eskarilaiset,
kiva kun luette tätä kirjettä!

Me ollaan saatu paljon ystäviä!


Ollaan luettu semmosta Piki-tarinaa, jossa opitaan, miten ollaan kiltisti toisille ja miten pääsee leikkiin mukaan. Jos on toiselle tuhma leikissä tai puhunu pahasti, saattaa käydä niinkin, että jää ite leikin ulkopuolelle.

Siinä on semmonen Pisin-tyyppi, joka sanoi tosi rumasti Pikille, että Pyjamapellejä ei päästetä leikkiin!. Siitä tuli meillekin niin paha mieli, kun Piki jäi yksin. Mut Tupsukorvainen oli Pikin puolella. Me tehtiin äänestys, ketkä meistäkin oli, ja kaikki oli samaa mieltä ku Tupsukorva!


Me ollaan luettu sitä tarinaa koko syksy ja juteltu siitä, leikitty myös. Siitä on tullu myös kotiin postia, meiän kotona ne on jääkaapin ovessa! Viimeks me jäätiin tarinassa siihen kohti, ku se Pisin jäi yksin. Mut me toivottais kyllä, että se Pisinkin pääsis leikkiin. Ja menis joskus naimisiin.
Muistakaahan tekin siellä toisissa eskareissa päästää kaverit mukaan leikkiin!


Meillä on ollu semmonen Vahvuusvaris myös, sekin on opettanu, miten leikitään ja miten voi huomioida ja auttaa kaveria. Me piirrettiin omat kuvat ja sitten pidettiin kehupiiri. Ne kaikki kehut laitettiin kuvien viereen seinälle. Se tuntu hyvältä ja kivalta saada ne kehut. Tuntuu hyvältä olla just mä! Vahvuusvarikset lenteli sinne kuvien viereen sit kans, ne kertoo, missä me ollaan hyviä. Ja aika monesti me ollaan laulettu sitä laulua, sitä ..kiva, kun oot täällä!. Siitä tulee aina niin hyvä mieli ja alkaa naurattaa!

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään juuri nyt, 18.-24. marraskuuta, Lapsen oikeuksien sopimuksen täyttäessä pyöreät 30 vuotta! Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää juhlistetaan keskiviikkona 20. marraskuuta.
Tämän vuoden teema on lapsen oikeus olla oma itsensä. 


Sinä pieni eskarilainen: 

Oot hyvä ja ihana just tuommoisena kuin oot! ♥


Pirteitä pulkkamäkiretkiä,
kynttilänvalossa tunnelmahetkiä,

toivottaa Mansikkapolun eskarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti