tiistai 3. syyskuuta 2019

Ratamon eskarin blogi


19.8. eskarin alkaessa Ratamossa aloitti touhunsa pieni, mutta sitäkin innokkaampi porukka. Mukana oli vanhoja Ratamolaisia sekä ihan uusia kavereita. Tämän reilun kahden viikon aikana olemme tutustelleet toisiimme monin eri tavoin. Kaikki ovatkin saaneet ystäviä eikä kukaan jää leikkien ulkopuolelle. Heti aluksi juttelimme lasten toiveista ja siitä, mitä se eskari oikeastaan on ja mitä he haluaisivat siellä tehdä. Yhdessä olemme myös miettineet sellaisia sääntöjä, että kaikilla olisi hyvä olla.


Säät ovat olleet kesäisiä ja olemme tehneet paljon retkiä. Meillä on tässä ihan lähellä ankkalampi, jossa asustelee todella kesyjä sorsia. Ne tulivatkin ihan lähelle, kun syötimme niille leipää. Olemme myös käyneet kirjastossa Lehtikankaan monitoimitalolla.  Siellä on tosi mukava henkilökunta, joka aina auttaa löytämään meitä kiinnostavia kirjoja.


Olemme tehneet jo kaksi linja-autoretkeä kaupungille. Ensimmäisellä kerralla leikittiin leikkipuistoissa sekä tutustuttiin torikauppiaisiin ja syksyn satoon. Toisella kerralla olimme valokuvaajia ja otimme kuvia iPadeilla kaikesta mielenkiintoisesta. 


Saimme heti ensimmäisellä viikolla uuden ystävän, joka haluaa olla mukanamme eskarissa ja oppia asioita kanssamme. Pikku pöllölle annettiin nimeksi Söpö-Täplä ja se onkin ollut mukanamme mm. kirjastossa ja kaupungilla. Päivittäin se seuraa touhujamme, ja kunhan se kerää hieman rohkeutta, se pääsee vuorollaan jokaisen kotiin viikonlopun viettoon. Kenties eskarit saavat silloin jonkun toivomansa kotiläksyn perheen kanssa tehtäväksi.  Kuulimme muuten juuri, että eräälle eskareille oli kotiin tullut Söpö-Täplän sisko. Oli kuulema lennellyt kotiin eräästä paikallisesta kaupasta. Olemme hieman kuulleetkin siipien suhinaa ja voi olla, että myös Vahvuusvaris lentelee piakkoin luoksemme.


Tästä on hyvä aloittaa kiva eskarivuosi. Innolla odotamme, mikä kaikkea kivaa vuosi tuokaan tullessaan. Mukavaa alkavaa syksyä; ihmetelkää ja oppikaa yhdessä!

T. Ratamon eskarit 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti