maanantai 13. toukokuuta 2019

VANAMON ESKARIBLOGIKIRJOITUS ”Parasta Vanamon eskarivuodessa top 3”


Ryhdyimme miettimään mitä haluaisimme kertoa eskarivuodestamme. Päädyimme tekemään kirjallisen äänestyksen top 3 suosikkiasioista, mitä olemme tehneet koko eskarivuoden aikana. Suosikeiksi valikoitui piiiitkän listauksen jälkeen seuraavat: Eniten ääniä sai uintiviikko Kaukavedessä, toiseksi suosituin oli oman eskarimaskottimme vierailu jokaisen eskarilaisen kotona sekä kolmanneksi parhaaksi äänestyksen perusteella tuli laatimamme sketsihahmot. Muita paljon ääniä saaneet olivat mm. Kajaanihallin volttimontussa hyppiminen, kirjastoautokäynnit sekä Teppanan ja Kuluntalahden kouluissa vierailut.

Uintiviikkomme ajoittui tammikuun loppupuolelle, jolloin ulkona paukkui kovat pakkaset. Kaukavedessä polskiessa ei pakkanen paljon tuntunut, vaan rohkeat ja oppivaiset eskarimme uiskentelivat sielunsa kyllyydestä maskottimme Salaman seuratessa silmä tarkkana altaan reunalla sekä tutustuen muutenkin uimahallin tiloihin ja sääntöihin.


Eskarimaskottimme Salama on seikkaillut kanssamme koko eskarivuoden ajan. Hänen nimensäkin on äänestyksen tulosta, ja pian huomasimmekin, että nimi kuvastaa häntä erityisen hyvin; hän on salamannopea liikkeissään. Salama on päässyt paitsi tutustumaan kanssamme eri paikkoihin myös oppinut erilaisia taitoja. Häneltä olemme myös oppineet erilaisia tunteita. Kaiken huipuksi Salama sai tutustua jokaisen eskarilaisen omaan kotiympäristöön viikonlopun ajan. Perheet kirjoittivat vuorollaan Salaman edesottamuksista yhteiseen vihkoon omat pienet tarinansa ja lähettivät puuhista kuvia, niinpä pääsimme kaikki niistä osallisiksi. Selvisi, että Salama oli päässyt viikonloppuvierailuillaan käymään mm. mummoloissa, pulkkamäessä sekä tekemään tuttavuutta oikeiden koirien ja kanien kanssa.



Sketsihahmot puolestaan on Putous -ohjelman innoittamana syntynyt idea. Eskarit saivat tehtäväkseen kehitellä joko yksin tai pareittain omat sketsihahmot, joita he esittivät vappujuhlissamme. Sketsihahmoilla oli tietenkin omat nimensä, asunsa, rekvisiittansa ja hokemansa; meiltä löytyi mm. ”Kari”, jonka hokemana kuului ” Kyllä korjaus maksaa!” sekä ”Kompastelija-Ossi” hokemallaan ”Sammalta päähän ja menoksi!” Ja niin kuin hyville hokemille väistämättä käy, ne jäävät elämään pitkäksi putkahtaen esiin aina sopivissa tilanteissa.



Vanamon eskarit toivottavat mitä hauskinta meininkiä kaikille nyt ja tulevaisuudessa! 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti