tiistai 18. syyskuuta 2018

Syksyiset terveiset Kivan Paikan eskarista!


Ensimmäinen kuukausi eskaria alkaa olla kohta takana ja olemme saaneet laittaa joka päivä yhden hamahelmen eskarinauhaan merkiksi eskaripäivästä. Päiviä on kertynyt jo yli 20! 


Lasten kanssa olemme kovasti pohtineet, tuleekohan nauhasta ainakin sata metriä pitkä? Vai yltääkö nauha eskarihuoneesta ruokasaliin asti? Onkohan lankaa riittävästi? Ja kuinka monta hamahelmeä nauhaan tulee eskarivuoden aikana? Siihen me saamme vastauksen sitten keväällä, kun viimeinen eskaripäivä on takana. Kivan Paikan eskarissa on tänä vuonna 12 innokasta ja tiedon janoista lasta. Tänä syksynä eskarissa seuraamme Villiviikunan eskariryhmää, joka seikkailee eskarimetrolla vieden meidät mukanaan oppimaan uusia asioita ja taitoja yhdistettynä monipuolisesti montessorityöskentelyyn. Seikkailujen eskarin kirjatehtävät ovat olleet lapsille tällä hetkellä mieluisinta puuhaa ja keskittyneitä ilmeitä on ollut mielenkiintoista seurata.Toinen asia, joka lapsia on kovasti kiinnostanut, on ollut Ekapelin pelaaminen tabletilta.


Lisäksi vierailut yhdessä valitsemallamme luontopaikalla ovat saaneet hymyn huulille jokaiselle lapselle. 


Olemme jumppailleet paljon ulkona ja kävimmepä myös Turvaa Tenaville –päivässä Pallohallilla. 
Paljon nousi esille kysymyksiä liittyen turvallisuuteen ja liikkumiseen liikenteessä, joihin olemme pohtineet vastauksia yhdessä.

Tänä vuonna päiväkotimme teema on yhdessä tekeminen. Yhteistyötä olemme aloitelleet jo päiväkodissa Vesseleiden ja Vekkuleiden (alle 3-vuotiaiden ryhmät) kanssa. ”Apuopettajat” ovat olleet innokkaina auttamassa pienempiä, leikkimässä heidän kanssaan ja siivousapuna.

Ja mitäs ne meidän eskarilaiset haluavat oppia esiopetusvuoden aikana?:
”oppia lukemaan mitä vain, soittaa rokkikitaralla (sähkö) ja oppia lisää Topi-siilistä”, ”haluaisin oppia lukemaan ja r-kirjaimen”, ”lukemaan paremmin, tanssimaan, oppia luistelemaan paremmin”, ”leikkiä yhdessä ja lukemaan”, ”opettelen kuorimaan perunaa ja en itke turhaan”, ”oppia lukemaan ja kirjoittamaan, oppia sitomaan kengännauhat”, ”haluaisin oppia lukemaan”, ”soittamaan, retkille, laskemaan, lettejä, tekemään rusetti”, ”viheltää, lukea, haluan oppia aakkoset, haluan oppia laulamaan joka päivä, oppia olemaan kaikkien kavereiden kanssa”, ”lukemaan”, ”Minä haluaisin oppia uimaan, hiihtään, hyvät ruokailutavat, oppia kuorimaan perunat ja porkkanat, maantietoa, tieteitä, hyvät käytöstavat, liikkumaan liikenteessä”, ”uimaan, lukemaan, luistelemaan, kirjoittamaan”

Näillä meidän on hyvä jatkaa yhdessä meidän eskarimatkaa kohti talvea! 


Ihanaa syksyä toivottelevat Montessoripäiväkoti Kivan Paikan eskarilaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti