keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Nakertajan eskarin kuulumiset


Täällä touhuaa 17 virkeää Jalmarit-ryhmän eskaria, joista osa on puokkareita ja osa kokopäivälapsia.
Päivät vietämme Nakertajan koulun uudessa lisärakennuksessa, joka valmistui juuri kun eskari alkoi.
Ulkoilemme koulun tai päiväkodin pihalla ja tietenkin lähimetsässä.
Tässäpä eskarilaisten kertomana tekemisistä ja tapahtumista:

 

”Syksyllä käytiin markkinoilla. Siellä katseltiin lehmiä ja hevosia. Oli myös kanoja, kukkoja ja lampaita. Siellä myös tanssittiin ja kokeiltiin semmoista esterataa. Oli kiva kokeilla sitä esterataa. Käytiin myös traktorin kyydissä. Oli kiva katsoa maatilan eläimiä.”
 

”Meillä oli syksyllä oma kahvila. Se oli Cafe Puffinssi. Siellä oli mustikkamuffinsseja ja piirakkaa. Ensin me käytiin kerää mustikat ja sitten leivottiin. Sitten oli pankki mistä saatiin rahaa ja sitten käytiin ostamassa muffinsseja ja mehua. Se oli toooosi kivaa! Kun meillä oli pikkujoulut niin sillonkin meillä oli kahvila. Sillon siellä myytiin pipareita ja ne sai koristella.”
 
 
 
”Metsässä me leikittiin. Ollaan käyty paljon retkillä. Leikittiin majaleikkejä ja käytiin syksyllä ja talvella. Metsässä ollaan etsitty myös pokemoneja silleen että toinen piilotti ja toinen etsi ja jos toinen ei heti löytänyt, niin sitten autettiin sanomalla kuumenee tai kylmenee. Ollaan hiihdettykin metsässä.”
 
 
”Niittypelto on maatila, jossa eläimet osaa puhua. Siellä oli porsaita, lampaita, kettu, lehmiä, Miilu-kissa ja Musti-koira. Ja isäntä tietysti. Viekas-kettu laittoi ruokaan häijyherneitä jotka sai eläimet riehumaan. Vastalääkkeeksi oli lempeyslientä. Me autettiin niitä selvittämään riidat. Sieltä on tullut kirjeitä ja kartta. Kartassa oli pupu rastin luona mutta me ei sitä pupua löydetty. Nyt me ootetaan millon tulee taas kirje.”
 
 
 ”Meillä oli Nakertajan päiväkodin 40-vuotisjuhla sekä Suomen 100-vuotisjuhla Kaukametsässä. Siellä laulettiin ja tanssittiin. Meillä oli Ketun leipä ja Oravan poikanen esitys. Ei jännittänyt, vähän pelotti kun aikuiset tuijotti. Meillä oli semmoiset juhlavaatteet. Minulla oli tumman siniset. Siellä oli herkkuja. Olisin halunnut enemmän kakkua.”
 
 
 
”Nyt talvella ollaan luisteltu. Silloin leikitään jäämiestä ja ollaan hippaa. Olen oppinut luistelemaan takaperin. Ulkona ollaan laskettu mäkeä. Se on hauskaa ja pojat meni monesti pusikkoon. Pojat pelaa myös aina sählyä. Minusta on kiva kahtoo.”
”Eskarissa on parasta majojen rakentaminen, pelaaminen ja jumpat!”
 
Mukavaa hiihtolomaa ja kesän odotusta!
Toivoo Jalmarit, Nakertajan eskarit
 

 
 
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti