sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Karusellin eskareiden kuulumisia

Karusellin päiväkodissa on tänä vuonna 9 touhukasta esikoululaista.
 
Syksyllä eskarit kävivät usein metsäretkillä. Metsässä tehtiin monenlaisia asioita: majoja, tutkimuksia, laskutehtäviä, luontotaidetta jne. Saimme metsässä käydessämme myös salaperäisen ystävän, Paulus-peikon, jolta saimme kirjeitä. Joulun aikaan metsästä löytyi tontun lakkeja ja salaperäinen paketti.
 
Päiväkodilla eskarit ovat innostuneet rakentelemaan, askartelemaan, maalaamaan ja ompelemaan erilaisia asumuksia, vaatteita ja tarvikkeita leluilleen. Huovat, kankaat, pahvilaatikot, villalangat yms. ovat ommellen, liiman, teipin ja kuumaliiman avustuksella muuttuneet taloiksi, huonekaluiksi, tavaroiksi ja asusteiksi. Lapset ovat itse keksineet mitä kukin valmistaa ja omat rakennelmat ovat olleet mukana yhteisissä leikeissä.
 
Alkuvuoden kohokohta eskareiden mielestä oli varmastikin uimakouluviikko tammikuun lopulla. Olemme myös käyneet hiihtämässä Pöllyvaaran suunnalla. Innokkaita hiihtäjiä meidän eskarit ovatkin! Toivottavasti säät vielä suosivat talvisia lajeja monen monta viikkoa!
 
Helmikuun alussa saimme jokaiselle lapselle oman sanomalehden ja rupesimme valmistamaan omia lehtiä. Eskareiden omiin lehtiin valikoitui Kainuun Sanomien uutisia, mainoksia, aikakausilehtien artikkeleita ja kuvia sekä luovimmat keksivät ja piirsivät ja kirjoittivat itse keksittyjä uutisia.
 
Omien lehtien valmistuttua aloitimme eskareiden kanssa animaatioprojektin. Eskarit piirsivät itse valitsemiaan animaatiohahmoja, joissa on liikkuvia osia, esimerkiksi sinitarralla kiinni olevat kädet. Yhteistyössä eskarit jatkoivat animaatiotarinoiden kehittelyä hahmojensa pohjalta sekä tekivät lisää hahmoja animaatiota varten. Myös kuvaustaustoja on valmistettu sekä kirjoitustaitoiset ovat aloittaneet kirjoittamaan käsikirjoitusta, jotta kuvaussuunnitelmat tarkentuvat. Kuvaamme animaatiot tableteilla käyttäen apuna legoista valmistettua telinettä ja iMotion-ohjelmaa.
Ystävänpäiväksi lapset ovat saaneet kutsua läheisen aikuisen, jonka kanssa päiväkodissa voi touhuilla aamupäivän esimerkiksi askarrellen ystävänpäiväkortteja. Ystävänpäivänä tarjoamme vieraille muun muassa itse leivottuja laskiaispullia kahvin ja mehun kera.
Hyvää Ystävänpäivää ja keväisiä auringonpilkahduksia kaikille toivottaa Karusellin eskarit.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti