maanantai 19. joulukuuta 2022

Lehtikankaan päiväkodin Esikoiden kuulumisia

Lehtikankaan päiväkodilla toimii kolme eskariryhmää, yksi koulun tiloissa ja kaksi päiväkodin puolella. Meillä Esikoilla on yhteensä 12 eskarilaista. Viskariryhmä toimii samoissa tiloissa kanssamme. Koulun puolen eskareita piipahtaa ryhmässämme aamuisin ja iltapäivisin.

Aluksi lasten ajatuksia eskarista:

Lapset kertoivat, että eskarissa parasta on ollut ”kaverit”, ”leikki”, ”majan rakentaminen”, ”värityskuvat”, ”pokemoneilla leikkiminen”, ”i padilla pelaaminen” ja ”jättimäisestä telkkarista pelaaminen”. Lapset kertoivat oppineensa eskarissa mm. ”leikkimistä”, ”että leikkii kavereitten kaa”, ”että leikkii hippaa”, ”ei tönitä”, ”ei saa puhua kiroja” ja ”että ykkönen on vinossa”. Lapset haluaisivat oppia eskarissa ”lukemista”, ”englantia”, ”kelloa”, ”oppia käyttämään nettiä ja puhua espanjaa”.

Marraskuun alussa vietimme hämäränhyssypäivää. Askartelimme juhlakoristeita, käsittelimme pelkoon ja jännittämiseen liittyviä tunteita ja leikimme jännittäviä leikkejä kuten silkkipaperihaamujen puhaltelua, haamuhippaa, haamukuvien etsintää ja noita pomperipossaa. Lisäksi tutkimme herra haamun hillopurkkeja valotaulun avulla, nimesimme sanoja, alkuäänteitä ja tavuja. Katsoimme screenilta hauskoja pelejä samalla liikkuen ja tanssien. Viikko huipentui varsinaiseen hämäränhyssypäivään, jolloin lapset saivat halutessaan pukeutua naamiaisasuihin.


Lapsen oikeuksien päivän viikolla vietimme Lehtikankaan päiväkodin eskareiden eli Leinikkien, Kanervien ja Esikoiden yhteistä ulkoleikkipäivää koulun urheilukentällä. Leikimme mm. leikkivarjoleikkejä ja karhu nukkuu leikkiä. Kaikki eskarit saivat kokea iloa, yhteenkuuluvuutta ja osallisuutta isossa ryhmässä.

Yhteenkuuluvuuden tunnetta on Esikoilla vahvistettu myös mm. rytmirinkula-leikeillä. Rytmirinkula on kankaasta ommeltu rinkula, jonka sisään on ommeltu kuminauha. Lapset pitävät rinkulasta kiinni ja rinkulaa liikutetaan eri tavoin piirissä. Sen avulla olemme mm. tavuttaneet sanoja ja rytmittäneet lauluja.Lisäksi tapasimme Ratamon päiväkodin reippaita eskarilaisia, kun he kävivät ilahduttamassa meitä täällä päiväkodilla marraskuun lopulla. Leikit lähtivät nopeasti käyntiin ja vastavierailustakin jo sovittiin.

Joulua odotellessa olemme osallistuneet Siskot ja Simot joulukorttikeräykseen. Askarrellessamme pohdimme yhdessä lasten kanssa toisten auttamisesta ja hyvän mielen tuottamisesta. Joulukorttien askartelu sai lapset pohtimaan myös omia sukulaisiaan, kuka heistä ilahtuisi joulukortista.Valotaulu ja Beebot toimivat tänä vuonna Esikoiden joulukalenterina. Jokainen lapsi saa vuorollaan koodata Beebotin oikean päivän kohdalle. Luukusta löytyvä lahjapaketti ja sen sisältö (kuva) tutkitaan yhdessä valotaulun avulla. Lahjapaketeista löytyy niin lasten toivomia puuhia kuin aikuisten suunnittelemia askareita; kuten jouluaskartelua, jouluista levyraatia, perinteisiä joululeikkejä, retkiä yms.

Vielä availlaan muutama luukku joulukalenterista, nautitaan joulusta ja tammikuussa alkaakin uudet kujeet luisteluineen, uimakouluineen ja hiihtoineen.

Mukavaa joulun aikaa kaikille!

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti