torstai 21. huhtikuuta 2022

SEMINAARIN KATAJIEN ESIOPETUSVUOSI 2021-2022

Seminaarin päiväkodin Katajien eskariryhmä talon 2. kerroksessa on tänä vuonna ollut pupujen ja räkänokkien riehakasta temmellyskenttää. Edellä mainitut – siis Puput ja Räkänokat – ovat nimittäin meidän eskarilaisten itse omille pienryhmilleen valitsemat ja demokraattisesti äänestämät kutsumanimet.

Tavallaan meillä Katajilla onkin yhden ison 21 lapsen ryhmän sijaan kolme aivan erilaista ja omanlaista ryhmää sillä tilanteesta, tarpeesta tai välillä ihan fiiliksestä riippuen olemme toimineet joko omissa pienryhmissämme (esimerkiksi päivittäisissä eskarin oppimis- ja työskentelytilanteissa) tai sitten koko suuri Katajien ryhmä yhdessä (esimerkiksi yhteisillä retkillämme ja monissa juhlissamme). Ja ettei arki kävisi turhan yksitoikkoiseksi samojen tuttujen tyyppien kanssa, olemme myös puuhailleet ja oppineet viikoittain koko vuoden ajan vaihtelevissa sekaryhmissä säännöllisinä pistetyöskentelypäivinämme joko keskiviikkoisin tai torstaisin. Pistepäivien antia ovat olleet esimerkiksi vaihtelevat vuodenkiertoon liittyvät kädentaidot ja taiteilut, kielelliset tai matemaattiset taidot, lautapelit, tablettisovellukset ja -oppimispelit jne.

Muutenkin Katajien eskarivuosi on ollut värikäs, tapahtumarikas ja toiminnantäyteinen. Aloitimme yhteisen eskarisyksymme riemullisesti tekemällä syyskuun puolivälissä koko porukan kanssa hauskan syysretken Pöllyvaaraan. Bongasimme kuuluisan peikkokiven, haistelimme ja etsimme syksyn merkkejä ja leikimme sekä evästimme yhdessä Aurinkolaavulla kauniissa syyssäässä. Uusi ryhmä näytti reippaan ja sisukkaan luonteensa jo tällöin sillä koko paluumatka laavulta aina Seminaarille saakka tehtiin reippaasti yhdessä kävellen.

Katajat Pöllyvaaran legendaarisella Peikkokivellä 16.9.2021

Lokakuussa vietimme koko ryhmän yhteistä oman pehmolelun päivää ja Räkänokilla kävi uskomaton tuuri päästä seuraamaan Kainuun pelastuslaitoksen sukeltajien sukellusharjoituksia, siis WAU!

Oman pehmon päivä 13.10.2021


Räkänokat Kainuun pelastuslaitoksen sukellusharjoituksissa 14.10.2021

Marraskuun alussa olikin sitten jo aika juhlia yhdessä Kekriä, Halloweenia ja pyhäinpäivää. Pidimme yhdessä repäisevät naamiaiset, joissa nautittiin kasvisherkkuja sadonkorjuuhenkeen, tehtiin hurjia taikoja noitien kanssa, etsittiin johtolankoja ja avaimia Vahvuusvariksen kanssa ja kuunneltiin karmivia kummitustarinoita leirinuotion äärellä nallekarhun kanssa. Toki kävimme myös tervehtimässä jokavuotista Kekripukkia, joka tänä vuonna oli oikein poikkeuksellisen suuri ja komea.

Tarinatulilla Kekri- ja Halloweenjuhlissa 29.10.2021


Kekripukkia tervehtimässä 2.11.2021

Joulukuu koitti Katajilla Vahvuusvariksen joulukalenterin johdolla. Vahvuusvaris nimittäin lennähti meille koko kuukauden ajaksi asumaan omaan pieneen, kodikkaaseen mökkiinsä. Variksen mökissä sattui ja tapahtui yhtä sun toista jok’ikinen päivä ja eskarilaisia arvoisa siipiniekkamme muisti säännöllisesti erilaisilla kirjeillä ja jouluisilla touhuilla. Vahvuusvariksen kumppanina Katajien joulun odotusta väritti ja riemastutti ryhmämme oma veikeä keppostelija nimeltä Jekku Tonttu, joka pisti kaikki paikat ja leikit mullin mallin ja löytyi milloin mistäkin toinen toistaan hullunkurisemmista paikoista ja tilanteista.

Vahvuusvariksen joulukalenteri joulukuussa 2021


Katajaryhmän Jekku Tonttu

Itsenäisyyspäivän alla järjestimme omissa ryhmissämme viralliset presidentinvaalit, joissa valittiin äänestämällä kummallekin ryhmälle oma presidentti ja varapresidentti. Presidenttien johdolla juhlittiinkin sitten varsinaista itsenäisyyspäivää perinteikkäästi presidentin kättelyiden, herkkujen ja tanssiaisten merkeissä. Tanssiaisten yhtenä komeimpana numerona monien mieliin jäi koko katajaposse yhteinen letkajenkka. Presidentit palkitsimme juhlallisuuksissa hienoilla kunniaprenikoilla ja kaikki eskarilaiset Vahvuusvariksen myöntämillä tyylikkäillä ja vähintäänkin ansaituilla vahvuusdiplomeilla.

Katajaryhmän eskareiden vahvuusdiplomit

Joulun viettoon sukelsimme tänä vuonna eskarilaisten kanssa perinteisen uimakouluviikon myötä, joka varmasti oli monelle uimamaisterille yksi koko vuoden mieleen painuneimmista elämyksistä.

Myös kevätlukukauden puolella olemme saaneet kokea yhdessä monia hauskoja elämyksiä. Tammi-helmikuussa luistelimme ja hiihdimme ahkerasti. Lisäksi täytyy mainita myös koko ryhmän yhteinen laskiaisrieha Ellin kukkuloille ja ystävänpäivän juhlat helmikuussa, koko päiväkodin yhteinen Quukkelin pihaseikkailu maaliskuussa, Maagisen Musattaren eli Sara Saxholmin iloiset muskarituokiot helmikuussa ja maaliskuussa sekä Väärinpäinpäivän hullunkuriset pyjamabileet huhtikuun alussa aprillipäivänä.

Laskiaisrieha Ellin kukkuloilla 24.2.2022


Quukkelin pihaseikkailupäivä Seminaarilla 15.3.2022


Maagisen Musattaren muskarituokiolla soittamassa 28.3.2022


Väärinpäinpäivän pyjamabileiden tarjoiluehdotus à la Katajat 1.4.2022

Parhaillaan valmistaudumme Katajien kanssa pääsiäisen viettoon, johon otimme varaslähdön jo viime viikon perjantaina 8.4. vierailemalla Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskuksen eli Kultturan, Silmun ja Kajaanin varhaiskasvatuksen yhteisessä pääsiäistaidenäyttelyssä nimeltä ”Noitien laakso”. Näyttelyssä oli esillä runsain mitoin monien kajaanilaisten päiväkotiryhmien taideteoksia mukaan lukien myös meidän ryhmän lasten huikean hienoja töitä. Toivottavasti mahdollisimman moni teistäkin ennätti vierailemaan tässä upeassa ja runsaasti toteutetussa näyttelyssä!

Noitien laaksossa 8.4.2022

Aurinkoista ja riemullista kevättä ja viimeistä eskarikuukautta kaikille Kajaanin eskarilaisille! 😊 

Toivottavat:

Katajien Puput ja Räkänokat sekä Johanna, Toivo, Noora ja Merja

 

P.S. Enää 26 eskaripäivää jäljellä ennen kesää ja lomaa! 😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti