tiistai 25. helmikuuta 2020

Terveiset Huuhkajanvaaran Västäräkeistä!


Huuhkajanvaaran eskarit tutustuivat menneen syksyn aikana lähiluontoon. Joka toinen viikko puolet eskarilaisista lähti viettämään metsäeskaria lähialueen metsiin ja leikkipuistoihin.

Metsäeskariviikoilla kokoonnuimme yhteiselle aamuhetkelle päiväkodille, jossa katsoimme päivän retkiohjelman. Retkiohjelmaan kuului yleensä eskaritehtäviä luonnossa, eväiden syöntiä ja omaa leikkiaikaa. Ennen retkelle lähtöä tutkailimme säätilaa, jotta osaisimme pukeutua oikealla tavalla. Ja sitten olimmekin valmiina lähtöön.

Syksyn ensimmäiset retket suunnattiin ensin viereiseen lähimetsään ja seuraavaksi läheisen Vimpelinlammen rantaan, josta löytyi heti sopiva leikki- ja kokoontumispaikka.



Syksyn retkillä tutustuimme oravaan nimeltä Huiskahäntä, joka pyysi meitä välillä auttamaan itseään erilaisissa tehtävissä.

Tehtävät vaihtelivat päivittäin. Metsässä harjoittelimme mm. erilaisia matemaattisia ja kielellisiä taitoja, rentouduimme satuhieroen tai teltassa kirjaa lukien ja leikimme erilaisia liikunnallisia leikkejä ja pelejä.




Kun lähialueet olivat tulleet tutuksi, lähdimme etsimään uusia ja jännittäviä retkipaikkoja ja löysimme hienon paikan Huuhkajanvaaran päältä.


Ennen ensilumien tuloa Huiskahäntä oli järjestänyt meille jännittävän seikkailun. Autoimme Huiskahäntää kiperien tehtävien ratkaisemisessa ja palkkioksi avustamme löysimme pienen aarteen.



Syksyn retkien aikana tutustuimme lähiluontoon monipuolisesti, lapset pääsivät nauttimaan luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta ja kokemaan myös unohtumattomia hetkiä yhdessä toimien. Luultavasti monen mieleen on myös jäänyt ruokailu Huuhkajanvaaran päällä retkipatjoilla istuen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti