tiistai 19. helmikuuta 2019

Teppanan päiväkodin eskariblogi


Elokuussa täällä Teppanan eskarissa aloitti 13 lasta, nyt kun alkuvuodesta kaksi eskaria vaihtoi päiväkotia, ryhmään jäi 11 todella reipasta tulevaa koululaista.


 Eskariaika keskittyy klo 9-13.00 välille mutta iltavuoroon tuleville lapsille mietitään samoja aiheita ja asioita, mitä aamuissa on tehty. Poikkeus on retket ja englannin oppitunnit, toisaalta eskariin halutaan tulla myös vapaapäivänä. Erityisesti englanti on lasten suosikkijuttu, johon halutaan tulla vapaaltakin. Tai tietenkin uimakoulu, josta kaikki olivat erityisen innostuneita.


Leikki on parasta ja se että on kavereita! on vastaus kysymykseen mikä eskarissa on kivaa tai mitä siellä halutaan tehdä. Oppia tulee siinä ohessa niin monenlaisista asioista, että lapsi hämmästyy itsekin.

Tässäpä seuraavaksi kuvaus yhdestä eskarien yhdessä suunnittelemasta jumpasta ja luovan leikin ohessa kehittyneestä toimintaradasta. Itse olin alkuun mukana turvallisuusnäkökulmat huomioivana aikuisena, mutta loppuajan havainnoin. Samalla kirjasin ylös riemunkirjavia hetkiä ja oppimisentilanteita, joita siinä reilussa tunnissa tuli esiin.

Lapset hakivat jumppavarastosta välineitä. Suunnitelma muotoutui siinä samalla. Kaikki olivat mukana, joku enemmän joku vähemmän. Kekseliäisyys oli huipussaan ja lopulta saliin oli muodostunut monenlaisia toimintapisteitä Joku keksi uimarannan ja patjat, joku rentoutumismajan. Mukana seilasi sukellusvene, pelastusvene, moottorivene. Poreamme ja kylpyammekin mahtui mukaan. Yhtäkkiä leikkiin ilmestyi laavameri, johon ei saanut tippua. Jos tippui, niin muuttui enkeliksi, joka sai siivet ja pelastui kun joku kosketti selkään. Jossain vaiheessa joku perusti pallohierontapisteen ja taputteli kaverin jalkoja rennoiksi. Sehän nauratti kovasti! Kohta kerättiin kilpaa hernepusseja, olivatpa ne pussit jossain välissä myös ankkalammella ankan munia. Ja kaikessa toiminnassa mentiin liike mukana. Minua käytiin myös tervehtimässä, milloin milläkin asialla ja kaikilla oli oikein kivaa. Loppusiivoilu tehtiin sovussa. Eläköön leikki ja luovuus!
Näillä meiningeillä kohti kevättä J

terveisin Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti