tiistai 29. tammikuuta 2019

Talvinen tervehdys Pikkutassun eskarista!


Täällä Pikkutassun esikoulussa on tänä vuonna 11 esikoululaista ja vuoden alusta ryhmämme vahvistui kahdella reippaalla viskarilla. 


Elokuussa lapset saivat kertoa toiveita, mitä haluaisivat eskarissa oppia tai tehdä.  Alla olevassa kuvassa toiveet ovat liitutaululle kirjattuina. Näistä toiveista aika moni on jo toteutunutkin ja varmasti ehdimme loputkin toteuttaa tässä talven ja  kevään aikana 


Kysyimme lapsilta nyt tammikuussa joululomien jälkeen, mikä oli mukavinta ja mieliinpainuvinta eskarissa syksyn aikana. Mieleen olivat jääneet metsäretket, leikkipuistossa käynti, Kaukametsän konsertit ja Molli ja Kumma näytelmä, joululaulut ja askartelut.  Joku eskareista muisti, minkä kasvomaalauksen sai Halloween juhlissa ja toisen mielestä ylipäätään eskariin pääseminen oli hieno juttu.  Joulukuussa kokoonnuimme Lehtikankaan eskareiden kanssa laulamaan yhdessä joululauluja Ellin kukkuloille.



Tämä eskariporukka on täynnä innokkaita liikkujia. Temppuradat,leikkivarjo,tanssiminen, liikuntaleikit ulkona ja sisällä ovat ihan suosikkijuttuja. Tälle vuodelle olemme ehtineet harjoitella luistelutaitoja jo pari kertaa ja hiihtoretketkin ovat suunnitelmissa. Ensi viikolla pääsemme vihdoinkin polskuttelemaan uimakouluun. 


Kirjastovierailulla lapset lainasivat heitä kiinnostavia tietokirjoja ja sitten äänestettiin, mihin asiaan koko ryhmä tutustuisi vähän tarkemmin. Äänestyksessä murskavoiton vei ihmiskehoon tutustuminen. Tätä asiaa on nyt innolla alettu tutkimaan.




Numeroihin ja kirjaimiinkin olemme ehtineet tutustua. Viikkoapulainen on valinnut kirjaimen, johon olemme sitten koko porukalla tutustuneet monella eri tavalla lähes kaikkia aisteja käyttäen. Helmikuulle on suunnitelmissa ystävänpäivätapahtuman järjestäminen, johon kutsumme mukaan Pikkutassun Nallukat. Maaliskuussa taas vietämme päiväkodilla isovanhempien/läheisten päivää.  Monenlaista puuhaa siis riittää, kun kevättä kohti mennään. Toivotamme kaikille hyvää talven jatkoa ja ihanaa ystävänpäivää jo etukäteen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti