tiistai 22. tammikuuta 2019

Pikku Karitsan eskareiden kuulumisia


Meidän eskariryhmässä on tänä vuonna 6 touhukasta eskarilaista.

 Eskarivuosi on jo pitkällä ja 100 päivän merkkipaalu on jo ylitetty. Monenlaista on ehditty tutkia, leikkiä ja oppia, sekä kokea elämyksiä. Pitkin vuotta olemme saaneet käydä tutustumassa monipuoliseen kulttuuritarjontaan niin tanssiesitysten, konserttien kuin näytelmienkin kautta. Syksyltä on jäänyt erityisesti mieleen SPR:llä vierailu, jossa opeteltiin haavojen hoidon lisäksi ensiaputaitoja. Myös hammashoitaja kävi opastamassa lapsia hampaiden hoidossa. Pallohallilla järjestetystä turvaa tenaville tapahtumasta saimme monipuolisesti tietoa ja lisää turvataitoja.





Metsäretkillä tutustuttiin ja tutkittiin kesäistä ja syksyistä luontoa ja nautiskeltiin eväitä luonnon helmassa. Syksyn touhuista otetuista kuvista kokosimme diaesityksen isäpäiväkahvitukseen. Ruuan tietä lautaselle tutkittiin Nälkämaan markkinoilla ja aiheeseen tutustuen ja tutkien. Neiti Iidan tanssiesitys ihastutti päiväkodilla niin lapsia kuin aikuisiakin.



Talven touhuista oli lapsille jäänyt mieleen mm. Vinttitontun muuttaminen päiväkodin vintille marraskuun loppupuolella. Vinttitonttu jätti lapsille vihjeitä pitkin joulukuuta, ja lapset pääsivät tutustumaan Vinttitontun tupaan. Vinttitonttu oli antanut jokaiselle lapselle myös omat tonttunimet.



Itsenäisyyspäivää juhlittiin päiväkodilla juhlilla, johon päiväkodin lapset saivat äänestää herra ja rouva presidentin. Joulujuhlia vietettiin perinteisesti iltajuhlina, johon vanhempien lisäksi isovanhemmat olivat tervetulleita. Lapset valmistelivat sinne omia esityksiään. Luisteleminen ja tietysti uimakoulu oli ollut mieleistä.  Nyt meillä on menossa teemana avaruus, sekä valon ja varjon tutkiminen… Eskarit ovat myös innostuneita tällä hetkellä green screenistä ja koodauksesta…Niin kun opekin. J





Helmikuussa on tulossa hiihtokausi, sekä laskiaistapahtuma päiväkodin lasten perheille lumikenkäilyn, makkaranpaiston ja hiihtelyn merkeissä. Helmikuussa käymme myös tutustumassa museoon ja keväämmällä taidemuseoon.  Onneksi kesään on vielä monta kuukautta aikaa. Ehdimme tutkia, oppia, retkeillä ja tehdä vielä monia kivoja juttuja.



Tahdomme toivottaa teille kaikille aurinkoisia talvipäiviä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti