keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Tervehdys Montessori leikkikoululta!


Leikkikoulumme kymmenen reipasta eskarilaista ovat saaneet touhuilla koko syksyn Topi-siilin ja Alma-oravan kanssa Seikkailujen eskarissa. Ollaan mm. leikitty,  jumpattu, tehty paljon retkiä ympäri kaupunkia sekä pohdittu erilaisia asioita esim. tunteita. Topin ja Alman kanssa olemme päässeet tutustumaan numeroihin ja kirjaimiinkin,  lisäksi päivittäin työskentelemme montessori välineillä.





Lähiviikkoina olemme työskennelleet kierrätys- ja lajitteluprojektin parissa. Pohdimme eskarilaisten kanssa esim. Mitä kierrätys on? Miksi kierrätetään/ lajitellaan? Mitä lapset/ perheet kierrättävät/ lajittelevat kotona ja miten? Mitä kierrätetyille/ lajitelluille asioille tapahtuu? Jne.


Teimme tutustumisretken Kajaanin Entrinkiin.


Linja-autoa odotellessa ehdimme hyvin leikkiä läheisessä metsässä.




Saavuttuamme Entrinkiin huomasimme, että vain harva eskarilainen oli vieraillut siellä.



Saimme asiantuntijan opastuksella perehtyä koko Entringin toimintaan. Tutustumiskierroksen lopussa yllätykseksemme eskarilaiset saivat valita lelut kotiin vietäväksi. 

Leikkikoululla jatkoimme projektia. Eskarilaiset saivat tuoda kotoa parittoman sukan tai lapsen,  joka sai uuden elämän pehmolelun muodossa. Jokainen suunnitteli oman pehmolelunsa alusta loppuun.



Tässä valmistuu keppihevonen.



Valmiit pehmolelut näyttivät loistavilta!  



Lopuksi jokainen eskarilainen sai kertoa sadun/ tarinan omasta pehmolelustaan.



" Tässä on Herra Mato. Herra Mato asustaa maan alla. Sen kodissa on sänky, kukkia ja tauluja, joissa on Herra Mato.Herra Mato lähti puistoon ja meni liukumäkeä laskemaan. Se lähti kiipeilytelineeseen ja sitten hän lähti kotiin. Tuli yö ja Herra Mato rupesi nukkumaan. Se näki unta, että se oli leikkipuistossa, sinne oli tullut uusi leikkikiipeilyteline. Kun se heräsi, se rupesi aamupalalle, sitten se leikki ja lähti leikkipuistoon tarkastamaan oliko uusi kiipeilyteline valmis. Kun se näki uuden kiipeilytelineen valmiina, se rupesi leikkimään siinä. Sinne tuli paikalle kavereita, pöllö ja kettu."





Uusia ja jännittäviä projekteja odotellessa Montessori leikkikoulun väki toivottaa jännittävää joulunodotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti