tiistai 18. joulukuuta 2018

Jouluiset terveiset Pikku-Ketun eskaristaEskariryhmämme  nimi on Nallukat. Tällä hetkellä tarmokkaita esikoululaisia integroiduista ryhmässämme on 12. Syyskausi on mennyt hyvin vauhdikkaasti. Esikoulun alussa loimme ryhmäämme yhteiset säännöt. Lasten mielipiteet kirjattiin ja niistä tehtiin PicCollagella sääntökuvia. Tämän syyskauden ryhmässämme on painottunut tunne- ja sosiaalisten  taitojen harjoittaminen. Olemme käyttäneet Pienin askelin -ohjelmaa ja joulukalenterissa vahvuusvaris on auttanut meitä pohtimaan meidän vahvuuksiimme.Teimme myös jokaisella lapselle oman kukan joka kertoo lapsesta: mistä lapsi tykkää, haluaa oppia, mitä harjoittelee jne. Lapsi kertoo itse, myös vanhempien ja työntekijöiden ajatuksia kirjataan kukkaan.


Alueemme esikoululaiset eli Huuhkajanvaaran, Lohtajan, Kaarnapurren ja Pikku-Ketun päiväkotien eskarit tekivät yhteisen tarinan Talvivuoren salaisuus. Tarina alkoi Pikku-Ketun eskareissa suunnittelemalla Talvivuoren seudulle kartta. Seuraavaksi jokainen lapsi mietti oman hahmon ja sille tarinan. Pidimme vaalit ja jokainen lapsi sai äänestää mitkä hahmot pääsee tarinaan mukaan. 

Valitsimme 12 hahmosta 4 jatkoon. Onnekkaita seikkailijoita olivat Lehmäpoika, Helmi-Kristiina, Hattivatit ja Robinin. Tarina lähti jatkamaan elämäänsä Huuhkajanvaaran eskareiden luo. Lopulta kun tarina oli kiertänyt kaikki päiväkodit, pidimme marraskuussa yhteisen Talvivuoren salaisuus loppuhuipentuman Huuhkajanvaaran päiväkodin salissa. Oli mahtava kuulla mitä kaikkea tarinassa tapahtui ja lapset tapasivat hahmot ihkaelävinä.


Nallukoiden lasten Talvivuoren salaisuus-hahmot lähtivät elämään ryhmässämme monin eri tavoin. Isänpäivälahjaksi isät saivat lasten tekemät animaatiot qr-koodin takaa. Animaatioissa seikkailivat lasten sankarit. Myös koko talon yhteisessä liikuntatapahtumassa ja erillisessä liikuntahetkessä lasten hahmot toimivat liikuttajina. Pohdimme paljon lasten sankarien kautta tunteita ja mediakasvatusta.


Joulukuu on mennyt joulujuhlaharjoitusten ja askartelujen tiimoilla.Joulujuhlat olivat 11.12 ja eskareiden esityksenä oli Joululahjapaketti, Twinkle twinkle Little star ja We wish you a Merry Christmas. Olemme saaneet tänä syksynä tutustua englannin kieleen Nottinghamista tulleen Rebekan kanssa. Lapset ovat olleet innokkaita oppimaan kieltä, siksi oli mukavaa laulaa englanniksi joulujuhlassa.Jouluisen lahjan tahtoisin antaa,
iloista mieltä sen mukana kantaa.
Siihen suukkoja pakkaan,
Mukaan naurua nakkaan,
Halauksin käärin tuon lahjan niin rakkaan
Rauhaisaa joulua teille kaikille!

t: Nallukat ja Pikku-Ketun koko väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti