tiistai 27. marraskuuta 2018

Terveisiä Nakertajan Jalmareista!


Täällä vilistää 24 kokopäiväistä, iloista ja oppivaista eskaria. Eskarimme sijaitsee Nakertajan koululla aivan metsän reunassa. Ulko-oveltamme metsän syliin on matkaa vain muutamia kymmeniä metrejä. Olemme ottaneetkin tavaksi käydä metsässä viikoittain. Metsä on tarjonnut meille mahtavan ja mielikuvitusrikkaan leikkiympäristön, jossa koko eskariporukka on löytänyt itselleen leikkejä sekä tekemistä. Leikeissä ovat vilahtaneet muun muassa erilaiset metsän eläimet ja Oktonautit. Leikkien lisäksi metsä on tarjonnut meille oivan oppimisympäristön, jossa olemme harjoitelleet ainakin erilaisia matemaattisia taitoja ja englantia. Olemme kuvanneet metsän ihmeitä tableteilla sekä etsineet värejä luonnosta. Metsä on antanut myös hyvän paikan liikunnallisille leikeille ja peleille. Vain mielikuvitus on rajana, mitä kaikkea lähimetsässämme voikaan tehdä. Koska metsä on meille tärkeä paikka, halusimme tarjota myös ukeille ja isille elämyksen metsässä ja kutsuimme heidät isänpäivän kunniaksi nauttimaan nokipannukahvista läheiselle laavulle. 


Tässä eskareiden ajatuksia metsäretkistä ja niiden touhuista:

”Parasta on leikki, semmonen eläinleikki.”
”Minä leikin metsässä aina kissaa.”
”Me leikitään kotista. Siinä ei oo sääntöjä.”


”Ollaan tehty metsässä tehtäviä. Ne on ollu kivoja.”
”Me ollaan etsitty erilaisia tavaroita, niinku keppejä. Me ollaan pelattu kans pelejä.”
”Ollaan käyty ulkona ja leikitty siellä."


”Metsäretket on ollu varmaan kivoja. Ollaan leikitty ahmaleikkiä. Se on sellanen leikki, missä metsästetään ahmoja. Me ollaan oltu susia ja sellaisia metsästäjiä.”
”Ahmaleikki on ollu kiva. Joskus oon ollu metsästäjä. Joskus ahmaki oon ollu. Se on kivvaa, kun lähetään karkuun ja otetaan kiinni. (Ahmat lähtee karkuun ja muut ottaa kiinni.)”
”Kun ollaan juostu metsässä, se on ollu kivvaa.”
Metsän tuoksuista joulua toivottelevat Jalmarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti