tiistai 6. marraskuuta 2018

Tervehdys Maitohampaan eskarista!

Päiväkoti Maitohampaan eskarissa touhuaa tänä syksynä kuusi reipasta eskarilaista. Ryhmässämme vallitsee tekemisen, liikkumisen ja menemisen meininki! Lähes joka viikko ryhmämme onkin pukenut heijastinliivit päälle ja suunnannut oppimaan jotain kivaa muualle, muihin oppimisympäristöihin.

Syksyn aikana olemme käyneet mm. torilla ostoksilla ja tutustuneet pariinkin kertaan upeaan jokirantaan sekä sen varrella oleviin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin: Linnanraunioihin, patsaisiin, suihkulähteisiin, aurinkokelloon ja tietysti leikkipuistoihin.

Osallistuimme Turvaa tenaville tapahtumaan sekä vierailimme museossa katsomassa näyttelyn Matkustan ympäri maailmaa. Siellä eskarilaisten mielestä oli hauskinta käydä teltassa sekä kokeilla päähineitä, joissa oli värikäs läpinäkyvä lippa.


Kaukametsä tarjosi hienot puitteet Helsingin poliisisoittokunnan konsertille. Eskarilaisille mieleenpainuvinta oli Simpsonien tunnusmusiikki sekä Poliisileijona. Myös ulkona olleet poliisiauto ja poliisimoottoripyörä sekä juttuhetki poliisin kanssa olivat tosi mukavia.

Näiden lisäksi olemme olleet paljon metsässä ja luonnossa. Meillä on oma Pikkumetsä, joka mukailee eskarikirjassamme olevia paikkoja. On jännittävää tehdä asioita siellä, missä saattaa nähdä vilahduksen kirjamme ystävistä, esimerkiksi jänislapsista.


Joka kuukausi teemme päiväkotimme Viskareiden kanssa yhteisen retken Metsämörrimetsään. Metsämörriretkillä opimme kunnioittamaan luontoa ja tutustumme metsään sen kaikkina vuodenaikoina. Pääsemme kokemaan ja havainnoimaan metsässä tapahtuvia muutoksia ihan joka kuukausi. Kun Metsämörriretken aika koittaa, kaikki lapset huutavat innoissaan JEEEEE!


Monet mukavat retkipaikat kutsuvat meitä vielä eskarivuoden aikana, siispä moikataan jos nähdään! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti