tiistai 19. joulukuuta 2017

Terveisiä Pikku-Ketun eskareilta…


Eskari on esikoulu ja sitä käy kaikki eskarilaiset eli ne, jotka on kuusi vuotta. Eskari kestää syksystä kesään, melkein yhden vuoden. Sen jälkeen mennään ykkösluokalle. Me käydään eskaria Pikku-Ketussa ja meidän ryhmän nimi on Nallukat. Nallukoissa on 11 eskaria ja kaksi viskaria. Meillä on myös neljä aikuista tässä eskarissa.

Täällä me tehdään eskarihommia, ulkoillaan ja tää on tosi kiva paikka. Välillä pelataan, askarrellaan, maalataan, nukutaan päiväunet ja tehdään tehtäviä. Joskus saadaan kotiin pieniä tehtäviä, ne on kivoja.


Eskarissa leikitään sisällä ja ulkona paljon. Parhaita leikkejä on tänä vuonna ollut joulukalenteri, autoleikki ja päiväkotileikki, jossa on myös aina lasten oma aamupiiri.

Retkillä ollaan käyty ainakin lammella ja kaupungissa kirkossa, konsertissa ja teatterissa. Viime viikolla käytiin kirkossa kauneimmissa joululauluissa.


Joskus me tehdään Riikan ja open kanssa pelihommia tai tehtäviä tabletilla. Tehdään myös muita tehtäviä, joskus helppoja ja joskus vaikeita. Me tehdään niitä open kans tai parin kans tai kaikki yhdessä. Tänäänkin tehtiin parin kans ja tutkittiin kaikkea, piti ettiä ja ottaa kuvia ja kirjoittaa kirjaimia.


Joka perjantai me käydään Huuhkajanvaarassa jumppaamassa. Siellä on kiva pelata, tehdä ratoja, pyöräillä, olla hippaa ja leikkiä.

Meillä on ollu myös juhlia, joissa on ollut paljon leikkejä ja lauluja. Suomi 100 vuotta -juhla oli iso juhla ja siihen harjoiteltiin yhdessä, pelattiin pesistä, korista ja laulettiin. Päiväkodissa pidettiin presidentinvaalit, ja meidän ryhmästä yksi oli presidenttinä juhlissa.


Joulun aikaan me käydään joka päivä jouluhuoneessa. Siellä luetaan kirjaa ja kuunnellaan ja lauletaan joululauluja. Sitten lukemisen jälkeen me puhutaan ja mietitään yhdessä, mitä kirjassa kerrottiin.


Eskarissa olis kiva tehdä yhdessä vielä koko ryhmän kanssa joku iso peli, sellainen, missä on yhteiset tietyt säännöt ja ohjeet ja erilaisia pisteitä. Olis myös kiva leipoa ja tehdä sellainen oma salakerho tänne.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Terveisin, Pikku-Ketun eskarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti