tiistai 12. joulukuuta 2017

Terveisiä Kirjokannen eskareilta!


Suomi 100-teema on johdattanut meitä liikkumaan lähiympäristössä ja tarkkailemaan ympäristöä hieman uudenlaisista näkökulmista. Tänä syksynä tutuiksi ovat tulleet erityisesti lähiympäristön patsaat ja muistomerkit. Tabletti on kulkenut mukanamme retkillä ja Kainuu100-sovelluksen avulla olemme saaneet lisätietoa patsaiden ja muistomerkkien historiasta. Viikoittaiset retket lähialueiden puistoihin ja metsiin ovat myös antaneet mahdollisuuksia oppia luonnosta ja luonnossa. Liikkuminen luonnon helmassa on mukavaa, kun voi leikkiä sääntöleikkejä, oppia tuntemaan lintuja ja ötököitä, havaitsemaan luonnonaikojen vaihteluita, tekemään taidetta, aistimaan. Eskarit valitsivat myös oman luontopaikan, jota olemme käyneet säännöllisesti kuvaamassa. Näin vuodenaikojen vaihtelut konkretisoituvat kuvien muodossa tabletille.

Päiväkotimme pitkän perinteen mukaisesti olemme vierailleet säännöllisesti Tutun tuvalla eri ryhmäkokoonpanoilla. Marraskuun lopulla eskarit pääsivät 3-5-vuotiaiden kanssa vierailulle.  Ilahdutimme Tutun tuvan asiakkaita lauluin ja leikein Suomi100-teemalla. Samalla harjoittelimme luontevasti kättelemistä ja jutustelua sekä kauniita tapoja. Jatkamme yli sukupolvien välistä yhteistyötä päiväkodilla mm. joululaulajaisten merkeissä.
Tämän syksyn kohokohta lienee eskarilaisten mielestä kuitenkin ollut vierailu CSE Entertainment-pelialan yrityksessä. Liikunnalliset pelit saivat vähänkin liikkuvat lapset liikkumaan ja hikoilemaan. Lapsille jäi varmasti hieman erilainen kokemus pelipäivästä. Jäipä joku vielä pohtimaan, tulisiko hänestäkin pelien suunnittelija!


Yhteistoimintaa eskareilla on ollut myös päiväkodin toisten lasten kanssa. Viimeisin yhteinen projektimme oli joulukuusen rakentaminen. Teimme sen sanomalehdillä ja liisterillä päällystetystä kartion muotoon väännetystä katiskaverkosta. Tämä kuusi lähti vielä somisteeksi Kainuulaiselle joulutorille. Kuusi sai koristeekseen perinteisen lippunauhan. Pidimme lippunauhatalkoot, joihin saivat kaikki perheet osallistua.


Joulunodotusta helpottamaan eskarit tekivät itse yhteisen joulukalenterin. Ideana oli QR-koodit, joiden taakse kätkeytyvät toiminnalliset tehtävät.  Tehtävien ideointi lähti käyntiin piirtämällä ideat paperille parityöskentelynä. Kuvasimme videoita ja valokuvasimme tehtäviä ja näistä teimme lopuksi QR-koodit. QR-koodit ”ilmestyvät” joka päivä tontun taloon.

Näihin jouluisiin tunnelmiin, rauhallista joulun odotusta kaikille!
T. Kirjokannen eskarit!





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti