tiistai 22. elokuuta 2017

Viikko 34 Eskaria Päiväkoti Menninkäisessä


Ensimmäinen viikko eskaria takana ja edelleen aamulla paikalla on vähintään yhtä innokkaita esikoululaisia kuin viikko sitten ensimmäisenä eskaripäivänä. Päiväkoti Menninkäisessä on esikoululaisia 10. Jokaisella heistä on omat vahvuudet ja omat harjoittelun paikkansa.

Ensimmäisen eskaripäivän tunnelmat olivat jännittyneet ja odotukset eskareilla korkealla, kun lähdimme päiväkodin ”eskaritilaan”. Pienellä yhteisellä hetkellä juttelimme eskareiden kanssa mitä esiopetus on ja mitä he itse eskareina haluaisivat eskarissa tehdä. Seuraavanlaisia toiveita toiminnalle tuli; kukkien poimiminen, juokseminen, piilosilla oleminen, soittimilla soittaminen, kavereiden kanssa leikkiminen ja tableteille palaaminen. Juttelimme toiveista ja yhdessä totesimme, että meillä on koko pitkä vuosi ottaa kaikkien toiveet huomioon.

Ensimmäisen eskariviikon aikana harjoittelimme paljon arjen sujuvuuteen liittyviä asioita, kuten ruokailua ja siihen liittyviä pöytätapoja. Omaan nimeen tutustuttiin useilla eri tavoilla etsimällä sitä kaverien nimien joukosta ja soittamalla sitä monilla eri tavoin. Viikolla saimme tutustua Pienin askelin- tunne- ja vuorovaikutusohjelmassa olevaan etanaan ja toivottaa hänet tervetulleeksi Päiväkoti Menninkäisen eskariin. Viikon aikana ennätimme käydä lähimetsässä retkellä mustikoita ja kanervia keräämässä, paljon aikaa käytettiin leikkimiseen ja erilaisten pelien pelaamiseen.
Tämän kuluvan viikon alussa juttelimme, että mitä eskarit tahtovat oppia esikoulussa ja seuraavanlaisia oppimistoiveita tuli; lukemaan ja kirjoittamaan ja ruotsin kieltä oppimaan, etsimään erilaisia johtolankoja, laskentoa, leikkiä autoleikkejä.

Näistä lasten toiveista toiminnalle ja oppimiselle on hyvä lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan kaikille sopivaa ja hyvää eskarivuotta.Hyvää syksyä kaikille toivottaa Päiväkoti Menninkäiset eskarilaiset ja aikuiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti