keskiviikko 30. elokuuta 2017

Terveiset Mansikkapolun eskareilta!
"En kyllä tiiä  mikä se blogi on, mutta tiiän kyllä mitä on glögi!" Näillä ajatuksilla ryhdyimme pohtimaan yhdessä Mansikkapolun eskareiden kanssa mitä haluaisimme kertoa meidän alkusyksystämme.

Eskaria on nyt takana jo muutama viikko. Alkujännityksestä on selvitty ja koko porukka on jo tullut toisilleen tutuksi. Ensimmäiset päivät menivätkin toisiimme tutustuessa niin leikkien, liikkarin kuin musiikin varjolla. Tärkeää oli tietenkin jutella myös siitä, minkälaisia toiveita ryhmällämme on eskariin. Aika paljon toivottiin kirjoittamisen ja lukemisen harjoittelua, mutta leikit ja pelit olivat ihan yhtä toivottuja. Toivottiinpa jokaiselle päivälle myös jäätelöä, saa nähdä kuinka tämän toiveen kanssa käy!
Olemme pikkuhiljaa totutelleet yhteiseen toimintaan, ja yhteiselon sujumiseksi sovimme myös eskareiden yhteiset säännöt. Tärkeimmäksi säännöksi päätettiin se, että ollaan reiluja kavereille ja otetaan kaikki leikkeihin mukaan. Leikki onkin ollut tärkeässä roolissa yhteisten juttujen löytymisessä. Eskarissa on myös ainakin pelailtu pelejä, leikitty pihalla, jumpattu, askarreltu ja naurettu paljon. Kävimme myös retkellä mustikkametsässä, ja saaliista päiväkotimme viskarit leipoivat herkulliset mustikkamuffinsit.
Eskariin kuuluu tietenkin myös erilaiset eskaritehtävät, ne voivat olla niin kynätehtäviä kuin vaikkapa omien vaatteiden viikkaamista ja oman naulakkopaikan siistinä pitäminen. Tehtävät ovat sujuneet hienosti, ja paljon odotettu ensimmäinen kotitehtäväkin saatiin! Kotitehtävät tehtiin kotona tarkasti ja ahkerasti, ja kaikki muistivat palauttaa tehtävän hyvissä ajoin ennen palautuspäivää.
Arkemme jatkuu muun muassa leikkien, tehtävien, liikkarien ja metsäretkien parissa. Lisäksi on tiedossa paljon muutakin mukavaa tekemistä ja uutta opittavaa syksyn aikana!

Toivotamme Mansikkapolulta paljon oppimisen iloa ja hyvää mieltä kaikille eskareille Kajaanissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti