tiistai 17. toukokuuta 2022

Hei, Vanamon Minttujen eskarista!

Aurinkoista toukokuun päivää kaikille näin kevään viimeisen blogilähetyksen muodossa. Kevät on nyt, ja kesä jo kutittelee pikkuhiljaa varpaita.

Vanamon Minttujen eskarissa laulu raikaa miten ilman ärrää ei mopot pärrää, ja ilman ännää ei olis jännää. Kyllä ovat oikeassa nämä lapsukaiset. Ihan mahtava eskarivuosi on täälläkin takana ja vielä muutama viikko edessä. Kevätjuhlissa vanhemmat kuulevat lasten laulun ja heidän kuvituksensa tuosta laulusta TÄRKEÄT AAKKOSET. Monta laulua on nyt muistissa heillä kuvien kautta, ja he muistavat laulujen sanat kotonakin vanhempien kertoman mukaan. Siinäpä itsellekin tavoitetta.

”Tärkeät aakkoset”-laulu kuvina.

Lapsethan ovat parhaita asiantuntijoita eskarimuistojen kertomisessa niin tässäpä Minttujen mietteitä mikä on ollut sykähdyttävää ja innostusta herättelevää puuhaa kaiken muun eskaritoiminnan kera. Tässä heiltä muutamia hauskoja muistoja:

- uusien eskarikavereiden aloittaminen ryhmässä

- liikuntaleikki jossa eskaripopcornit kypsyvät kattilassa, alkavat poksahdella kunnes kansi lentää ja popcornit poksahtavat kattilasta ympäri salia. Niitä sitten nälkäiset herkkusuut yrittävät ottaa poppareita kiinni

- Aurinkolaavulla Pöllyvaarassa omien pesien ja majojen etsiminen, yhteistyössä puuhailu. Nuotiomakkaraa haukatessa lähti kaverilla heiluva etuhammaskin irti. Laitettiin hammas kotipakettiin. Oman eskarikodan luona metsässä luonnontutkiminen, eskaritehtävät.

- Paperinukkenallet saivat suuren suosion, niille oli hauska suunnitella ja piirtää vaatteita. Nalleperheet kasvoivat uusilla paperinukkesukulaisilla.

- Roopen ensilantti- näytelmän suunnittelu ja koostaminen. Kuvaus, rekvisiittojen teko, roolittamiset, roolisanat…


Lasten itsetekemät setelit ”Roopen ensilantti”-näytelmään

Eskarit lainasivat maaliskuussa kirjastoautolta Aku Ankan, jossa oli jakso Roopen ensilantista. Pojat innostuivat suunnittelemaan teemasta näytelmän, itse toivat roolivaatteita, ryhmämme lukija sopi kaikkien kanssa roolisanat. Aikuinen oli kuvaajana ja katsoi, että lasten kyhäämät rekvisiitat ovat turvallisia :-D Aku Ankka-lehteen saimme vielä jatkolaina-aikaa niin saimme näytelmän kuvattua ja ensi-esitykseen.

- Tieteelliset kokeet esim. tussivärin kulkeutuminen talouspaperia pitkin, kuvan ilmestyminen paperille paperia kastelemalla, paperitoukan herättely liikkuvaksi, sokerikiteytyskokeet…

…Muistojenpurojen vahvistuessa virroiksi, riittäisi muistoja joeksi asti.

Toivomme eskareillemme paljon tutkijantehtäviä ja hoksattujen ratkaisujen aiheuttamia ilonhetkiä. Näin ennen kouluunlähtöä saamme vielä yhdessä ihmetellä tätä maailmaa ja oppia uutta, ne taidot olisi upeaa säilyttää kantavana voimana sitten koulumaailmassakin.

”Koppakuoriaiset suurennuslasissa"

Lämpöistä kevätmieltä kaikille toivottaen,

ihanaa ja turvallista koulutietä ensi syksynä koulutiensä aloittaville,


Maaria-eskariope Vanamon eskareiltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti